Hlavní obsah

Orlando - Washington 117:108Wizards znovu padli, Satoranský byl většinu utkání jen divákem

Basketbalisté Washingtonu prohráli už podeváté v sezoně NBA. Tentokrát podlehli Orlandu na jeho hřišti 108:117 a s pouhými dvěma výhrami zůstávají mezi nejhoršími týmy soutěže. Slabší bilanci má jen Cleveland. Tomáš Satoranský odehrál za Wizards sedm minut a do statistik se zapsal jen jednou asistencí.

Foto: John Raoux, ČTK/AP

Ani 27 bodů Bradleyho Beala Washingtonu na vítězství nestačilo.

Článek

Wizards začali dobře a vedli 13:2, jenže pak opět ukazovali, proč se v této sezoně tolik trápí. Dělali velké chyby v obraně i útoku, kde několikrát hodili míč do rukou soupeře. Navíc i v jedenáctém utkání v sezoně prohráli na doskoku. Domácí ještě do konce první čtvrtiny získali sedmibodové vedení a postupně je navýšili až na 25 bodů.

Hosté se sice v poslední čtvrtině snažili porážku odvrátit a dvě a půl minuty před koncem snížili na rozdíl jediného bodu. Jenže pak dali domácí osm bodů v řadě a nedovolili obrat.

"V téhle lize nejste za žádného vedení v bezpečí," konstatoval trenér Orlanda Steve Clifford. "Minule jsme prohráli (s Detroitem), protože jsme přestali hrát. Tohle je NBA, tady se nedá přestat hrát, je třeba bojovat až do konce. Na palubovce je tolik dobrých hráčů, že každý tým může zvládnout obrat," doplnil jeho svěřenec D.J. Augustin. "Chytili jsme se, ale bylo pozdě," litoval washingtonský lídr Bradley Beal, s 27 body nejlepší střelec zápasu.

Satoranský byl prvním náhradníkem Wizards, který zasáhl do hry, ale příliš se nechytl i kvůli velké chybě, kterou soupeř potrestal snadným košem. Do zakončení se dostal jen s klaksonem první čtvrtiny, ale trojku po driblinku přes celé hřiště netrefil. Po sedmi minutách šel ze hry a už se do ní nevrátil.

John Wall přidal 19 bodů a 12 asistencí, za Orlando si připsal 21 bodů a 14 doskoků Nikola Vučevič. Wizards se dnes na Floridě utkají s Miami, které v pátek podlehlo doma Indianě 102:110. Hostující Pacers zakončili zápas šňůrou 12:0 a vyhráli pátý zápas na palubovce soupeře v řadě.

Embiid zářil za Philadelphii

Joel Embiid dotáhl Philadelphii 42 body a 18 doskoky k výhře nad Charlotte 133:132 po prodloužení. V závěru normální hrací doby svedl střeleckou bitvu s hostujícím Kembou Walkerem a 11 body v posledních třech minutách zařídil nastavení. V něm přidal dalších pět bodů a spolu s Benem Simmonsem (22 bodů a 13 asistencí) zařídil vítězství. Walker dal v poslední čtvrtině a prodloužení 22 ze svých 30 bodů.

Teprve potřetí v sezoně, ale podruhé za sebou prohrál Denver. Domácí neporazitelnost Nuggets ukončil Caris LeVert z Brooklynu, který 0,3 sekundy před koncem zápasu rozhodl dvoubodovým košem o výhře Nets 112:110. Domácím nebyl nic platný skvělý výkon pivota Nikoly Jokiče, autora 37 bodů a 21 doskoků.

NBA:
Atlanta - Detroit 109:124
Denver - Brooklyn 110:112
Miami - Indiana 102:110
Orlando - Washington 117:108 (za hosty Satoranský 1 asistence)
Philadelphia - Charlotte 133:132 po prodl.
Sacramento - Minnesota 121:110
Utah - Boston 123:115

Reklama

Související témata: