Hlavní obsah

Houston prohrál i přes heroický výkon Jao Minga

NEW YORK

Basketbalistům Houstonu nebylo ve čtvrtečním zápase NBA v Golden State nic platných 38 bodů a 18 doskoků čínského pivota Jao Minga. Rockets prohráli s Warriors 107:109, když rozhodující koš vstřelil sekundu před koncem hrací doby Baron Davis. Tříbodovým pokusem upravil šikovný rozehrávač svoji bilanci v utkání na 34 bodů.

Článek

Jao Ming se při střelbě i práci pod košem blýskl svými maximy v sezóně, přesto prohra jde trochu i na jeho vrub, protože obroučkou nepropadly dvě jeho poslední střely v úplném závěru zápasu. Mezi nimi Davis rozhodl. "Jsem z toho otrávený, prostě jsem minul," řekl Jao Ming.

Zato Davis se mohl spokojeně usmívat. "Měl jsem dost času srovnat se a nechat míč letět. Padlo to tam," řekl Davis, jehož tým vyhrál třetí domácí zápas za sebou. Jeho akci mohl předcházet oddechový čas, ale trenér Don Nelson se pro něj nerozhodl. "Míč měl v rukách můj nejlepší hráč a měl volno. V takové situaci je on šéf, ne já," řekl trenér.

San Antonio si upevnilo pozici druhého nejlepšího týmu ligy bezpečnou výhrou 103:77 v New Orleansu, kde se hrálo teprve podruhé v sezóně. Hornets, kteří jsou od hurikánu Katrina dosud doma především v Oklahoma City, inkasovali nejvíce bodů od Manua Ginobiliho. Argentinský olympijský vítěz se postupně dostává do formy po zranění zad a ve čtvrtek nastřílel 24 bodů. "Hraje lépe než v minulé sezóně. Vlastně se dostává na výkonnost z té předchozí, mistrovské," chválil svěřence trenér Gregg Popovich.

Ve zbývajícím čtvrtečním utkání si Charlotte Bobcats poradili 99:89 s Orlandem a prvně v sezoně vyhráli dvouciferným rozdílem. O sesazení Magic z čela Východní konference se zasloužili náhradníci Sean May a Adam Morrison, kteří dali společně 54 bodů, z toho May 32. Orlandu chyběli kvůli zranění tři hráči základní sestavy Grant Hill, Hedo Turkoglu a Jameer Nelson.

Výsledky čtvrtečních zápasů NBA
Charlotte - Orlando 99:89, Golden State - Houston 109:107, New Orleans - San Antonio 77:103

Reklama