Hlavní obsah

Lakers nečekaně prohráli s nejhorším týmem NBA Memphisem

NEW YORK

Dva dny po vítězství nad nejlepším týmem NBA Dallasem utrpěli basketbalisté Los Angeles Lakers porážku od Memphisu, který má naopak nejhorší bilanci v zámořské lize. V úterním zápase v Memphisu se domácí radovali z překvapivé výhry 128:118. V poločase přitom Grizzlies prohrávali, v třetí čtvrtině ale soupeři nastříleli rekordních 46 bodů, zatímco Lakers se nevzmohli ani na polovinu.

Článek

Do bývalé formy se po zranění vrací španělský mistr světa Pau Gasol, který dal ve vítězném mužstvu 25 bodů a doskočil třináct míčů. Stejný počet bodů měli na kontě i jeho spoluhráč Mike Miller a hostující Kobe Bryant. "Dokážeme porážet nejlepší týmy ligy, ale pak prohráváme s těmi, které zdaleka tak dobré nejsou," prohlásil zklamaně Luke Walton, křídlo Lakers. "Když se něco nedaří, šíří se to jako infekce. Je smutné, když vyhrajete tři čtvrtiny, ale přesto prohrajete zápas," dodal trenér losangeleského celku Phil Jackson.

Dallas se po ukončení úspěšné série třinácti zápasů znovu vrátil na vítěznou vlnu, když vyhrál v Utahu 108:105. Hlavní hvězdou večera byl Němec Dirk Nowitzki: s 38 body se stal nejlepším střelcem dne a vylepšil si rovněž dosavadní maximum v letošní sezoně. Dva poslední body dal deset vteřin před koncem z trestných hodů, jimiž zvýšil náskok Dallasu na pětibodový rozdíl.

Hosté přitom od konce třetí čtvrtiny hráli bez vyloučeného Jerryho Stackhouse, který musel opustit hrací plochu po druhém úmyslném faulu. Autor 11 bodů si navíc v úvodu utkání připsal i technickou chybu za hádku s domácím trenérem Jerrym Sloanem. "Stack byl ale pro nás velkým příkladem, hlavně tím, že jako vždy hrál opravdu na sto procent. To jeho vyloučení nás definitivně nastartovalo," řekl Nowitzki.

Stejně jako hokejisté z jejich města v NHL zvítězili také basketbalisté Phoenixu posedmé za sebou. Vedoucí celek Pacifické divize porazil Seattle 113:102. V úspěšné sérii pokračuje také Cleveland, který si v Sacramentu připsal pátou výhru po sobě, třebaže musel v druhé půli zlikvidovat protivníkovo sedmnáctibodové vedení. Hostující LeBron James nastřílel 34 bodů.

Philadelphia - Detroit 89:98
Indiana - Atlanta 91:72
New Jersey - Toronto 101:86
Sacramento - Cleveland 98:108
San Antonio - Portland 98:84
Utah - Dallas 105:108
Phoenix - Seattle 113:102
Memphis - LA Lakers 128:118

Reklama