Hlavní obsah

Civitanova - Karlovarsko 3:0Karlovarsko prohrálo s Civitanovou shodnými sety jako doma

Civitanova Marche

Karlovarsko v Lize mistrů ani podruhé nestačilo na volejbalisty Civitanovy a favoritovi podlehlo stejně jako v prosinci doma totožným výsledkem setů 16:25, 18:25 a 14:25. Italský klub bez ztráty vede skupinu B a už po čtvrtém kole má jistý postup do čtvrtfinále, čeští šampioni zůstali s nulou poslední.

Článek

Hráči Karlovarska jako by se vrátili v čase o měsíc a půl zpátky. Když Civitanovu hostili v hokejové aréně, získali dohromady také 48 bodů a dnešní odveta trvala znovu přesně 69 minut.

Čtyřnásobný mistr Itálie a pětinásobný vítěz domácího poháru měl zápas od začátku ve své režii. Byť mu chyběl zraněný Kubánec Juantorena, jeho krajan Simón a Brazilec kubánského původu Leal pravidelně přidávali body na konto Civitanovy.

Západočeši měli problémy zpracovat servis domácích hráčů, dostali sedm es a favoritovi celé Ligy mistrů neměli šanci konkurovat. V příštím kole se mohou pokusit o první body proti polskému Kedzierzynu, se soutěží se při své premiéře rozloučí doma 27. února proti Modeně.

"Dobře víme, že jen první místo nám zaručí čtvrtfinále, proto se nestaráme o tom, že Karlovarsko je zřejmě nejslabším týmem skupiny. Snažíme se hrát nejlépe, jak umíme, a splnit naše cíle," řekl kouč Civitanovy Ferdinando De Giorgi.

Z pěti skupin postoupí do play off vždy vítězové a tři nejlepší z druhých míst. Trofej obhajuje Zenit Kazaň, volejbalisté Civitanovy se loni museli spokojit se stříbrnou medailí.

Volejbalová Liga mistrů - 4. kolo skupiny B:
Civitanova - Karlovarsko 3:0 (16, 18, 14)
Rozhodčí: Jurkovičová (Chorv.), Marques (Portug.). Čas: 69 min. Diváci: 3279.
Karlovarsko: Rejlek 5, Wiese 3, Patočka 6, Van Haarlem 2, Vašina 3, O'Dea 5, libero Pfeffer - M. Džavoronok, Penrose 4, Hudeček, Zmrhal 3. Trenér: Novák.
Nejvíce bodů Civitanovy: Leal 16, Sokolov a Simón po 11.
Kedzierzyn-Kožle - Modena 3:1 (-22, 24, 21, 22).

Reklama

Související témata: