Hlavní obsah

Nymburk? Splněný sen a posun v kariéře, říká Šafarčík po příchodu do kádru mistra

Nymburk

Už tak nabitou soupisku basketbalistů Nymburka, suverénního lídra nejvyšší soutěže, rozšířil v únoru člen reprezentačního kádru Petr Šafarčík. Hráč, který pochází z Ostravy, hrál předtím ligu za USK Praha a naposledy za Kolín. „Je to pro mě velký krok a posun v kariéře," svěřil se Šafarčík v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: David Šváb

Petr Šafarčík má před sebou velkou výzvu

Článek

Co pro vás příchod do Nymburka v rozehrané soutěži znamená?

Když jsem začínal s basketbalem, chtěl jsem se dostat co nejvýš. Věřím, že přestupem do Nymburka, který je v Česku nejlepší, jsem si prvotní sen splnil. Ale je to jen začátek cesty. Předem nemám nic zaručeného. Musím dokázat, že do týmu patřím a že si zasloužím herní prostor. Naskytla se možnost přestupu i v průběhu sezony a domluvili jsme se, že to tak bude lepší pro mě i pro klub.

Vnímáte nevídanou hráčskou konkurenci v rámci české ligy?

Je obrovská. Nymburk tvoří jádro reprezentace. A jestli se chci posouvat, musím se naučit fungovat v tomto prostředí. To byl jeden z hlavních důvodů, proč jsem šel právě do Nymburka.

Je pro vás výhodou, že města Kolín a Nymburk se nacházejí blízko od sebe?

Nemusel jsem se stěhovat daleko. Zůstal jsem ve stejném regionu. Z domova v Kolíně to mám do nymburské haly šestnáct minut jízdy autem. Když se naskytne volná chvilka mezi tréninkovými jednotkami, mohu si zajet do Kolína. V tomto směru to je fajn.

Co očekáváte od svého působení v Nymburce i směrem k případné účasti v reprezentaci?

V posledním období jsem za národní tým nenastoupil, ale věřím, že v Nymburce půjde moje výkonnost nahoru. A doufám, že si vybojuji pozici i v reprezentaci, v níž bych se chtěl trvale prosadit. Budu pro to dělat maximum, a jestli to bude stačit, se uvidí. Nymburský i reprezentační hernísystém jsou hodně podobné.

Reklama

Související témata: