Hlavní obsah

Bitka na palubovce NBA. Padaly tvrdé rány pěstí

Cleveland/Praha

Pustili se do sebe jak dva kohouti na dvorku. Sledovalo je u toho téměř dvacet tisíc diváků v Clevelandské Quicken Loans Aréně a dobrou reklamu svému sportu neudělali. Serge Ibaka a Marquese Chriss se vrhli do pěstního souboje během pondělního utkání NBA mezi celky Cleveland Cavaliers a Toronto Raptors. Bitka se neštěstí obešla bez krvavých šrámů. Kavalíři vyhráli 126:101.

Foto: David Richard, Reuters

Clevelandský forward Marquese Chriss a centr Toronta Raptors Serge Ibaka si na palubovce vyměnili pár ostrých ran.

Článek

Strkanice bývají nedílnou součástí vypjatých duelů NBA. Konflikt na palubovce Clevelandu ale přerostl únosnou mez. Pod košem se do sebe nevybíravě pustili španělský basketbalista Toronta Ibaka a domácí forward Chriss.

Zbývala poslední vteřina třetí čtvrtiny a Raptoři zkoušeli zahrát dlouhý pas přes celé hřiště. V místě, kam mířil balón, se do sebe oba hráči zaklesnuli a jejich klinč vyústil v pád zkušeného Španěla. Rozhodčí faul nesignalizovali a jednadvacetiletý Američan počastoval ležícího Ibaku drzým pohledem. Zřejmě u toho utrousil i nějaké to provokativní slůvko, protože vytočený španělský toreador vystartoval ze země jak raketa a na svého soka se okamžitě vrhl.

Žádná ze stran sváru naštěstí nezasáhla přesně cíl v podobě soupeřova obličeje, a tak se incident obešel bez krvavého zranění. Oba dva museli po rozhodnutí sudích samozřejmě odkráčet do šaten, aby tam mohli v poklidu zchladit své horké hlavy.

Boxerská vsuvka bude mít nejspíš pro oba aktéry dohru před disciplinární komisí. Za jejich počínání lze očekávat několikazápasovou suspendaci. V případě Ibaky se navíc nejedná o první prohřešek tohoto typu. devětadvacetiletý Španěl se během své kariéry přichomýtl do více problémových situací a snaha zachovat klid se mu v takových chvílích zrovna k dobru přičíst nedá.

Reklama