Hlavní obsah

Volejbalisté Ostravy začali čtvrtfinále další výhrou nad mistrem

Praha

Volejbalisté Ostravy porazili v úvodním čtvrtfinále mistrovské Karlovarsko, první bod si připsaly podle očekávání také České Budějovice, Dukla Liberec a Kladno. Série na tři vítězství budou pokračovat v pátek v halách dnešních hostů.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Ilustrační foto.

Článek

Hráči Ostravy dokázali karlovarského soupeře porazit i potřetí v extraligové sezoně. Dnešní výhra 3:2 je pro ně zatím nejcennější, protože jim přinesla první z potřebných tří bodů k postupu do bojů o medaile. Obhájce titulu skončil v základní části za Ostravou o bod pátý a prohrál s ní v krátké době podruhé.

Svěřenci Jana Václavíka totiž v předposledním kole základní části zvítězili nad Karlovarskem 3:1 a dnes na to před svými fanoušky navázali. Tie-break získali jednoznačně 15:8.

"V prvním a čtvrtém setu nám nešel servis a neměli jsme se od čeho odrazit. Ve vítězných setech jsme vsadili na nesmírnou bojovnost, hodně míčů jsme počapali v poli. Musím pochválit naše útočníky, jak se vypořádali s bloky soupeře," řekl ostravský kouč Václavík.

"Pro diváky to byl na úvod play off výborný zápas na pět setů. My jsme strašně málo vytěžili z toho, kdy jsme Ostravu odtáhli od sítě. Málo jsme ubránili na síti, v tom byla Ostrava lepší. Měla i větší nasazení při obraně v poli," hodnotil trenér Karlovarska Jiří Novák.

Bez problémů rozehrál sérii s Ústím nad Labem vítěz základní části Jihostroj. Stejně jako v předchozích vzájemných duelech měl jasně navrch, Severočechům po vyčerpávajícím předkole s Příbramí a ve čtvrtém zápase během pěti dnů chyběly síly.

Liberec zvládl dvě těsné koncovky proti dalšímu úspěšnému celku z předkola Odolene Vodě, ta si spravila chuť ve třetí sadě, ale více už Dukla nedovolila. Také Kladno splnilo roli favorita. I díky devíti esům zdolalo Brno 3:0. Olympijský medailista, ruský univerzál Baranov, přispěl 15 body.

Čtvrtfinále play off volejbalové extraligy mužů - 1. zápasy:
České Budějovice - Ústí nad Labem 3:0 (13, 19, 14)
Nejvíce bodů: Staples 14, Křesťan 12, Todua 11 - Koci 9, Šulava 6, Willyan 5.
Ostrava - Karlovarsko 3:2 (-22, 16, 19, -20, 8)
Nejvíce bodů: Menner 22, Janků 14, Sedláček 12 - Rejlek 20, Wiese 16, Beer a Hudeček po 7.
Liberec - Odolena Voda 3:1 (25, 23, -22, 20)
Nejvíce bodů: Indra 13, Šulista 12, Grut 10 - Hladík 20, Vanags 16, Mikula 13.
Kladno - Brno 3:0 (23, 19, 22)
Nejvíce bodů: Baranov 15, Hýský 11, Zajíček 10 - Okošanovič 13, Hukel 12

Reklama

Související témata: