Hlavní obsah

ČR - Slovinsko 26:25Házenkářky v druhém duelu v Chorvatsku zdolaly o gól Slovinky

Poreč
Aktualizováno

České házenkářky zvítězily v druhém utkání na přípravném turnaji čtyř zemí v Chorvatsku nad Slovinkami 26:25. Svěřenkyně trenéra Jana Bašného po celý průběh zápasu vedly, v úvodu druhé půle až o devět branek a soupeřky snížily až v samém závěru. V neděli reprezentantky zakončí turnaj zápasem s Rakušankami.

Článek

Zatímco v pátek proti Chorvatsku český celek od začátku ztrácel a dotahoval, proti Slovinkám držel většinu času otěže ve svých rukách. Češky už během první půle odskočily do sedmibrankového vedení a v přestávce šly do šaten s náskokem 15:10.

Gólová šňůra brzy po pauze vynesla českému týmu vedení 20:11, které pak Slovinky až v závěru skoro dotáhly. Bašného svěřenkyně inkasovaly posledních pět branek, ale výhru udržely.

"Vyhráli jsme nakonec o gól, ale celou dobu jsme vedli, v jednu chvíli dokonce o devět branek. Na konci nás Slovinky v posledních pěti minutách dotáhly na jediný gól, hru jsme ale celou dobu kontrolovali. Hráli jsme v trochu jiné sestavě než včera, jiné hráčky hrály na jiných postech. Soupeř také točil sestavou, ale hra našeho týmu byla taková jistější. Byl schopen si lépe kontrolovat hru a průběh zápasu," uvedl v tiskové zprávě Bašný.

"Už mohla hrát Veronika Malá, která v prvním zápase byla zraněná. Počítali jsme s tím, že vyzkoušíme hru s ní na střední spojce. Bylo to docela dobré na to, že to s tímto týmem vyzkoušela poprvé a nemohli jsme to v tréninku pro její zranění moc trénovat. Nastoupila Hana Kutlvašrová (Kvášová), hlavně do obrany, ale v jedné fázi i do útoku. Přinesla tak do obrany více klidu a zkušeností. Dařilo se i brankářkám - Petře Kudláčkové i Haně Mučkové," dodal Bašný.

Reprezentantky porazily Slovinsko po třech zápasech, v posledních dvou vzájemných měřeních sil v rámci minulé evropské kvalifikace se zrodily dvě remízy, které oběma celkům stačily k postupu.

Turnaj Croatia Cup je pro národní tým první akcí kalendářního roku a zároveň generálkou na červnové play off kvalifikace mistrovství světa proti Černé Hoře. Český celek na turnaji postrádá hlavní oporu a kapitánku Ivetu Luzumovou či pivotku Alenu Šetelíkovou.

Přípravný turnaj házenkářek v Poreči (Chorvatsko):
ČR - Slovinsko 26:25 (15:10),
Sestava a branky ČR: Mučková, Kudláčková, Satrapová - Knedlíková, Kovářová 1, Konečná, Mika 2, Kvášová 3, Kordovská 3, Hrbková 2/1, Andrýsková, Hurychová 1, Šustková 1, Adámková 3, Marčíková, Zachová 5, Jeřábková 2, Malá 3.
Nejvíce branek Slovinska: Zuličová 10/3, Žabjeková 3. Rozhodčí: Cindrič, Gonzurek (oba Chorv.). Sedmimetrové hody: 1/1 - 4/3. Vyloučení: 2:2.
Chorvatsko - Rakousko 21:22 (10:12).
Průběžné pořadí:
1. Rakousko 2 zápasy/3 body
2. Chorvatsko 2/2
3. ČR 2/2
4. Slovinsko 2/1

Reklama