Hlavní obsah

Olomouc vyzvou v semifinále volejbalistky Olympu

Praha

Volejbalistky Olympu Praha vyhrály dramatickou sérii s VK Brno a v semifinále vyzvou Olomouc, která usiluje po zisku Českého poháru o domácí double. V rozhodujícím čtvrtfinálovém duelu Pražanky v domácí hale zkrotily Šelmy v pětisetovém boji. Druhá dvojice Liberec - Prostějov byla známa dříve.

Foto: Sport.cz

Volejbalistky Prostějova.

Článek

Olymp se do extraligového semifinále dostal poprvé od roku 2016. V minulé sezoně si prožil zklamání až sedmým místem a poté výrazně posílil kádr. Realizační tým rozšířil Martin Hroch, kádr pak nahrávačky Vincourová a Valková, jež se však zapojila až později po letním zranění kolena, Staňková a naposledy reprezentační blokařka Purchartová.

Brněnské Šelmy zase oživily extraligu a coby nováček byly blízko semifinále. V hale Olympu dnes vedly 2:1 na sety, řada bývalých reprezentantek se však bojů o medaile nedočká. Brnu nepomohlo ani 27 bodů nejvíce bodující hráčky soutěže Janečkové.

Semifinálové série začnou ve středu v Olomouci a Liberci, hrají se opět na tři vítězství.

Čtvrtfinále play off volejbalové extraligy žen - 5. zápas:
Olymp Praha - VK Brno 3:2 (-20, 19, -22, 18, 7)
Nejvíce bodů: Kalhousová 18, Staňková 16, Purchartová 14 - Janečková 27, Svobodníková 14, Boulová a M. Beránková po 10. Konečný stav série: 3:2.
Semifinálové dvojice:
Olomouc - Olymp Praha
Liberec - Prostějov.

Reklama

Související témata: