Hlavní obsah

Prostějovské volejbalistky zdolaly Liberec a jsou znovu ve finále

Ve finále volejbalové extraligy nastoupí proti Olomouci hráčky Prostějova. Jejich sérii s Libercem rozhodl až pátý zápas, který obhájkyně mistrovského titulu vyhrály v soupeřově hale 3:1. Prostějov je ve finále pojedenácté za sebou, zatím pokaždé uspěl.

Foto: Sport.cz

Volkebalistky Prostějova, ilustrační snímek.

Článek

Liberecké volejbalistky přitom začaly pátý zápas jako z partesu, rychle si vypracovaly pětibodový náskok a úvodní set byl záhy rozhodnutý. Jenže Prostějov se pak rapidně zlepšil na podání i na bloku a získal všechny další sady - dvě s velkým náskokem a důležitý třetí set po dramatickém boji výsledkem 28:26.

Oba týmy znovu výtečně bránily: Dukla si připsala 13 bodových bloků, Prostějov dokonce 22. Nejvíce bodující hráčkou byla domácí Nikola Pištěláková, která zakončila 27 libereckých akcí, přitom neměla v útoku úspěšnost ani 40 procent.

Liberecký i prostějovský tým skončily po nadstavbové části se stejným bodovým ziskem, ale Dukla měla o výhru více, proto do play off vstoupila z druhé příčky. Ve třetím ani v rozhodujícím pátém semifinále však výhodu domácího prostředí nevyužila.

Prostějov dosáhl na jedenáctou finálovou účast v řadě, tentokrát však bude mít s obhajobou těžkou práci. Extraligové sezoně totiž jasně kralovala Olomouc, které v semifinále stačily na vyřazení pražského Olympu tři zápasy a po zisku Českého poháru může zkompletovat domácí double.

Finálová série začne ve čtvrtek v Olomouci, Liberec bude v druhé extraligové sezoně usilovat proti Olympu o bronz.

Semifinále play off volejbalové extraligy žen - 5. zápas:
Liberec - Prostějov 1:3 (19, -17, -26, -17)
Nejvíce bodů: Pištěláková 27, Šotkovská 15, Candráková 10 - Horká 16, P. Kojdová 15, Rutarová a Nová po 12. Konečný stav série: 2:3.

Reklama

Související témata: