Hlavní obsah

Basketbalisté Nymburku vyhráli nad USK i druhé čtvrtfinále

Praha

Nymburští obhájci titulu zvládli druhé čtvrtfinále basketbalové ligy s USK Praha na rozdíl od prvního duelu suverénně a po výhře 95:58 vedou v sérii 2:0. Druhou výhru slavily i Svitavy, které rovněž využily výhody domácího prostředí v obou úvodních duelech a Ústí nad Labem porazily 87:76.

Foto: David Šváb/Nymburk Basketbal, ČTK

Čtvrtfinále play off ligy basketbalistů Nymburk - USK Praha. S míčem Bracey Wright z Nymburku.

Článek

Úřadující šampioni rozhodli o vítězství v první čtvrtině, kterou vyhráli 26:13 a navzdory vyrovnané druhé části náskok po přestávce postupně navyšovali. Nejlepším střelcem zápasu byl s 16 body Bracey Wright, který dostal v základní sestavě přednost před Vojtěchem Hrubanem. Už v první čtvrtině dal osm bodů a měl velkou zásluhu na tom, že domácí rychle získali dvouciferné vedení.

USK se oproti neděli musel obejít bez Marka Stevanoviče a v úzké rotaci týmu docházely síly. Dvě trojky Vukosavljeviče sice na začátku druhé půle přiblížily USK na deset bodů, ale pak Martin Kříž nastartoval šňůru 19:4, která definitivně zlomila odpor Pražanů. Ti v poslední čtvrtině dali už jen šest bodů a spíše šetřili síly na domácí pokračování série.

Tuři rozhodli ve druhé čtvrtině

"USK má své problémy se zraněními, přesto se snaží bojovat. A to je na nich sympatické a je to třeba ocenit. My po té delší pauze ještě nejsme v takovém rytmu, v jakém bychom chtěli být, ale brzy se do něj dostaneme, o to nemám strach," konstatoval trenér Nymburku Oren Amiel.

"Náš tým brzdí zranění, dnes nám i proto chyběla síla předvést výkon, jaký bych chtěl vidět každý zápas. Ale teď máme pár dní na to si odpočinout a snažit se být doma vyrovnanějším protivníkem," řekl kouč hostů Dino Repeša.

Svitavští Tuři naopak po vyrovnaném úvodu zápasu získali náskok ve druhé čtvrtině, kterou ovládli 25:14. V těsné druhé půli pak vedení nad Severočechy uhájili.

Čtvrtfinále play off ligy basketbalistů - 2. zápasy:
Nymburk - USK Praha 95:58 (26:13, 52:38, 73:52)
Nejvíce bodů: Wright 16, J. Bohačík a Davis po 13, Hruban 12, Benda 10 - Vukosavljevič 15, Mareš, Štěrba a Tůma po 10. Stav série: 2:0.
Svitavy - Ústí nad Labem 87:76 (25:25, 50:39, 67:57)
Nejvíce bodů: Slezák 16, Obrien 15, Marko a Aiken po 13, Kovář 12 - Houška 16, Svejcar 14, Wisseh a Fait po 11. Stav série: 2:0.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články