Hlavní obsah

Házenkářky Slavie povede úspěšný slovenský kouč Urban

Praha

Trenérem házenkářek Slavie Praha se stal slovenský kouč František Urban. K týmu českého vicemistra přišel z pozice asistenta slovenské reprezentace, předtím vedl jako hlavní tři roky Michalovce, s kterými pokaždé ovládl interligu, slovenské play off i pohár.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Hráčky poražené Slavie po finále s Mostem děkují fanouškům, zleva vpředu Adéla Novotná, Eliška Jačková a Barbora Večeřová. Ilustrační snímek.

Článek

Třiatřicetiletý Urban nahradí Jana Salače, který družstvo vedl od září po brzkém odchodu makedonského kouče Rubina Kuzmanoského. Už tehdy prý Urban dostal od Slavie nabídku. "Tehdy jsem nemohl, protože jsem měl čerstvě podepsanou smlouvu se slovenským svazem jako šéftrenér regionálního centra Michalovce, asistent u reprezentace žen a také v Iuventě Michalovce," vysvětlil Urban na webu Slavie.

Rád teď využil šanci vrátit se do interligy jako hlavní trenér. "Slavia je pojem, klub s historií a jeden z největších konkurentů v celé interlize. Navíc mě lákala možnost hrát evropské poháry," uvedl Urban.

Reklama

Související témata: