Hlavní obsah

U basketbalistů Svitav skončil trenér Růžička, nahradí ho Pivoda

U basketbalistů Svitav skončil po sezoně úspěšný trenér Lubomír Růžička, jenž tým dvakrát za sebou dovedl ke čtvrtému místu. Vedení klubu, který letos zakončil základní část dokonce na druhém místě za Nymburkem, s koučem neprodloužilo smlouvu a do nového ligového ročníku mužstvo povede dosavadní asistent Lukáš Pivoda. Tuři o tom informovali na svém webu.

Foto: Josef Pešout, Právo

Lubomír Růžička už není trenérem Svitav.

Článek

"Jsme si plně vědomi, že poslední dvě sezony byly pro náš klub nejúspěšnější v historii a Lubomír Růžička na tom měl velikou zásluhu. Situace v klubu si ovšem vyžádala změnu na trenérském postu a pro udržení kontinuity byl Lukáš Pivoda jasnou volbou," uvedli zástupci klubu.

Růžička na sociálních sítích nečekaný odchod vysvětlil vlastními osobními problémy, které se rozhodl řešit. "Nastalá situace si vyžaduje veškerý čas a energii, ale takový je život," citoval server nejvyšší domácí soutěže NBL.cz z prohlášení, v němž Růžička podpořil i svého nástupce, který v roli asistenta působil dvě a půl sezony.

"Prosím, respektujte moji osobní situaci a situaci vedení klubu, dejte novému trenérovi Lukáši Pivodovi minimálně stejnou podporu a stůjte za týmem ve zlém i v dobrém," dodal.

Reklama

Související témata: