Hlavní obsah

Bryant ve třetím zápase za sebou překonal hranici 50 bodů

Basketbalista Kobe Bryant z Los Angeles Lakers se stal čtvrtým hráčem historie NBA, jenž ve třech po sobě jdoucích zápasech nastřílel minimálně 50 bodů. Vyhlášený kanonýr ve čtvrtek tuto magickou hranici o deset bodů překonal a přispěl k těsnému vítězství svého mužstva nad Memphisem 121:119.

Článek

Bryant zahájil svou střeleckou sérii minulý pátek 65 body proti Portlandu a rovných padesát přidal v neděli s Minnesotou. Díky své střelecké formě se dostal do společnosti k legendám Elginu Baylorovi, Wiltu Chamberlainovi a Michaelu Jordanovi, kterým se stejný kousek povedl před ním.

"Je to skvělý pocit. Když jsem vyrůstal, všichni byli mými idoly - od Wilta přes M.J. po Elgina. Že jsem teď s těmi chlapy ve stejné kolonce v historických tabulkách, je velká čest," uvedl Bryant, jenž nastřílel alespoň 60 bodů počtvrté v kariéře. Vyrovnal se tak Jordanovi. Rekord drží jediný "stovkař" historie Chamberlain, který dosáhl hranice 60 bodů ve 32 zápasech.

Osmadvacetiletého Bryanta navíc potěšilo, že jeho mimořádný bodový příspěvek nevyzněl do ztracena. "Je to o to lepší, že nám tyhle body zajistily tři výhry za sebou. To je série, kterou jsme hodně potřebovali," dodal kanonýr mužstva, které se po nedávné šňůře neúspěchů znovu dostalo na postupové místo do play-off.

Bryant trefil z pole 20 z 37 střel, zaznamenal tři trojky ze sedmi pokusů a neproměnil pouze jeden z 18 trestných hodů.

V Houstonu se znovu ukázalo, jak je pro tým důležitý Jao Ming, jenž týmu v sezÓně dlouho chyběl se zlomenou nohou. Rockets si po návratu čínského obra do sestavy připsali už osmou výhru z deseti zápasů a pátou po sobě, ve čtvrtek jejich formu odnesl Detroit. Jao Ming k vítězství 91:85 přispěl 27 body, sedmi doskoky a klíčovým blokem v poslední minutě proti Carlosi Delfinovi.

Reklama