Hlavní obsah

Smrtící peklo. Bývalá reprezentantka vyrazila na pomoc, stálo ji to život

Snažila se pomoci ohroženému sousedovi ze smrtícího pekla, sama v něm nakonec také zahynula. Bývalá slovenská volejbalová reprezentantka Slávka Mihálová, která kdysi hrála i v nejvyšší české soutěži za Přerov, se snažila odvrátit tragédii v Senici, ale během pár minut se nečekaná past i jí stala osudnou.

Foto: Sport.cz

Slávka Mihálová na snímku z doby, kdy ještě aktivně hrála na nejvyšší úrovni.

Článek

Víkendové čistění studny zřejmě za pomoci čpavku ve slovenském městě Senica skončilo smrtí dvou osob, další měly namále. Manželka devětadvacetiletého policisty Filipa, který se pustil na svém pozemku do práce, volala zoufale o pomoc ve chvíli, kdy začala tušit, že je zle. Přišla záhy. Jednačtyřicetiletá bývalá volejbalistka přiběhla ze sousedství a po žebříku se odvážně pustila do šest metrů hluboké studny, ale ji ani policistu už živé odtamtud nikdo nedostal.

Na pomoc přispěchal i její manžel Andrej. „Byl tam chvilku, a už mu radši pomáhali nahoru, protože nemohl dýchat. Ani nedokázal stát na nohou. Volali hasiče, kteří konali okamžitě. I jeden z nich, který tam šel bez masky, zůstal omámený a museli ho kříšit," řekl slovenským médiím jeden ze sousedů.

Foto: http://www.cas.sk/

Při tragédii u rodinného domu v Senici zahynula bývalá volejbalistka Slávka Mihálová, která vyrazila na pomoc sousedovi... Obě oběti jsou ve výřezech na fotografii, kterou zveřejnil www.cas.sk.

Když dorazil lékař, už jen dvakrát konstatoval smrt. Každá z rodin má dvě děti. Policista dvě malé holčičky. Volejbalistka menšího syna a patnáctiletou dceru.

Policie ani hasiči zatím nepotvrdili, zda ve studni vskutku zabíjela vysoká koncentrace čpavku nebo třeba oxid uhličitý.

Reklama

Související témata: