Hlavní obsah

Japonsko - Nový Zéland 87:104Japonci tentokrát Nový Zéland nezdolali, Turci už mají čtyři výhry

Praha

Japonští basketbalisté v odvetném přípravném utkání podlehli v duelu účastníků mistrovství světa Novému Zélandu 87:104. Asijský soupeř českého týmu v základní skupině zářijového šampionátu v Číně nenavázal v Kawasaki na pondělní triumf (99:89). Tentokrát domácímu výběru nepomohlo, že jejich lídr Rui Hačimura, devítka draftu NBA a hráč Washingtonu Wizards, byl opět nejlepším střelcem utkání. K pondělním 35 bodům dnes jednadvacetiletý podkošový či křídelní hráč přidal 19 bodů a k tomu devět doskoků.

Foto: Martin Mejia, ČTK/AP

Ilustrační snímek.

Článek

Další soupeři české reprezentace Turci už mají na kontě čtyři výhry, tu zatím poslední přidali v úterý, kdy porazili Jordánsko 106:72. Pětici střelců s dvouciferným výkonem vedl s 15 body za 14 minut hry Furkan Korkmaz, dvaadvacetiletý rozehrávač Philadelphie v NBA.

Turci nasázeli 16 trojek s více než padesátiprocentní úspěšností střelby. Účastníka MS z Blízkého východu přehráli na nedávném turnaji v Praze přesvědčivě i čeští basketbalisté (98:67).

Česká reprezentace vstoupí do šampionátu 1. září duelem proti USA. Největší favority MS a obhájce titulu čeká nejbližší přípravné utkání v pátek v Anaheimu proti Španělsku.

Reklama

Související témata: