Hlavní obsah

Srbsko - Bulharsko 3:0Boškovičová vede srbské volejbalistky za obhajobou titulu

Ankara/Lodž

Srbské volejbalistky udělaly výhrou nad Bulharskem další krok k úspěšné obhajobě titulu mistryň Evropy. V Ankaře, kde v neděli šampionát vyvrcholí, dnes zdolaly Bulharky 3:0 a staly se prvními semifinalistkami. Srbky se opět mohly spolehnout na svou hvězdu Tijanu Boškovičovou, nejlepší hráčku minulého Eura.

Článek

Dvaadvacetiletá univerzálka Boškovičová po bezproblémové cestě základní skupinou v osmifinále proti Rumunsku (3:0) odpočívala a dnes se opět ukázala ve výborné formě. S 22 body byla nejlepší hráčkou zápasu proti Bulharkám, další překážkou na cestě za zlatem bude Srbkám italský výběr. Ten zdolal Rusko 3:1.

Již v semifinále tak dojde na další ze soubojů hvězdných diagonálních hráček Boškovičové a Paoly Egonuové. Dvacetiletá Italka s nigerijskými kořeny zasypala Rusky 28 body. Loni v říjnu ve finále mistrovství světa v Jokohamě Srbky porazily italské rivalky 3:2.

Souboj zbývajících medailistů z minulého ME mezi Tureckem a Nizozemskem skončil třísetovou výhrou domácích volejbalistek. V Ankaře v sobotu narazí na vítěze duelu Polsko - Německo. Polky mají ve čtvrtfinále výhodu domácího prostředí, protože Lodž je druhým hostitelským městem této fáze šampionátu.

Mistrovství Evropy volejbalistek v Ankaře a Lodži (Polsko):
Čtvrtfinále:
Srbsko - Bulharsko 3:0 (19, 18, 26)
Itálie - Rusko 3:1 (-25, 22, 25, 21)
Turecko - Nizozemsko 3:0 (20, 22, 20)
Polsko - Německo 3:2 (-22, 16, 19, -17, 11)
Semifinálové dvojice (sobota): Srbsko - Itálie, Turecko - Polsko

Reklama