Hlavní obsah

Maďarsko - ČR 22:31Házenkáři vyhráli v generálce na ME přípravný zápas v Maďarsku

Györ

Čeští házenkáři se povedenou generálkou vítězně naladili na mistrovství Evropy, do nějž vstoupí v příštím týdnu. Reprezentanti nečekaně vyhráli v druhém přípravném utkání v Györu nad Maďarskem 31:22 a oplatili domácímu favoritovi sobotní porážku 24:27.

Článek

Generálka na šampionát se na přání maďarského týmu hrála za zavřenými dveřmi. Zatímco v sobotu musel český tým proti účastníkovi Eura od začátku dotahovat a v průběhu utkání ztrácel až sedm branek, odvetu zvládl mnohem lépe. V poločase hosté vedli 17:13 a po změně stran náskok ještě navýšili.

Český celek se nyní bude připravovat na Euro v Brně, kde trenéři Jan Filip a Daniel Kubeš v úterý oznámí konečnou nominaci 17 hráčů na šampionát. Na mistrovství reprezentanti odcestují ve čtvrtek a v pátek odehrají první zápas proti domácímu Rakousku.

Dalšími dvěma soupeři v základní skupině ve Vídni jsou Severní Makedonie a Ukrajina. Do další fáze turnaje postoupí první dva týmy. Český celek bude na šampionátu obhajovat nečekané šesté místo z předchozího Eura.

Přípravné utkání házenkářů v Györu:
Maďarsko - ČR 22:31 (13:17).

Reklama

Související témata: