Hlavní obsah

Česko - Slovinsko 3:1Futsalisté vstoupili do elitní kvalifikace MS výhrou

Brno

Čeští futsalisté úspěšně vstoupili do elitní fáze kvalifikace mistrovství světa. Svěřenci trenéra Tomáše Neumanna porazili na úvod čtyřčlenné skupiny v Brně Slovinsko 3:1 a zvýšili šance na postup na šampionát. Český tým vedl po první půli po brankách Michala Holého s Tomášem Vnukem 2:0, pojistku přidal v závěru Tomáš Koudelka. Výborným výkonem se blýskl gólman Ondřej Vahala.

Článek

V pondělí se český celek utká s Rumunskem a kvalifikaci zakončí s favorizovaným Kazachstánem. Na zářijový šampionát v Litvě přímo postoupí jen vítěz skupiny, druhý tým si zahraje baráž.

Český tým postrádal zraněné opory kapitána Rešetára a brankáře Gerčáka a proti Slovinsku nemohl nastoupit ani Seidler, který měl karetní trest. Domácí i proto vstupovali do elitní části kvalifikace jako mírný outsider, Slovince ale v úvodu zaskočili.

V desáté minutě Holý nejprve vypálil do tyče a z dorážky už otevřel skóre. V předposlední minutě první půle podpořil útok brankář Vahala a po jeho přihrávce zvýšil ranou pod břevno Vnuk.

Český gólman zářil především mezi tyčemi, na začátku druhé půle vytáhl nepříjemnou střelu na břevno. Poté trefili horní tyč i domácí, kteří v krátkém sledu promarnili tři velké šance. Slovinci pět minut před koncem při hře bez brankáře snížili, ale poslední slovo měl z penalty v 38. minutě Koudelka. Mezi střelce se mohl zapsat i Vahala, ale radost mu zkazila tyč opuštěné branky.

Český tým hrál naposledy na světovém šampionátu v roce 2012, kdy se na závěrečném turnaji představil potřetí za sebou. Na minulém mistrovství před čtyřmi lety chyběl.

Elitní fáze kvalifikace o postup na MS ve futsalu - skupina D v Brně:
Česko - Slovinsko 3:1 (2:0).
Branky: 10. Holý, 19. Vnuk, 38. Koudelka z pen. - 35. Fideršek.
Sestava ČR: Vahala (Hůla) - P. Drozd, Slováček, Koudelka, D. Drozd - Vokoun, Záruba, Černý, Křivánek, Holý, Janovský, Vnuk. Trenér: Neumann.
Rumunsko - Kazachstán 3:1 (1:0).

Reklama

Související témata: