Hlavní obsah

New England Patriots prošli základní částí NFL bez jediné porážky

NEW YORK

Tým New England Patriots prošel v zámořské lize amerického fotbalu NFL šestnáctikolovou základní částí bez jediné porážky. To se v historii povedlo pouze Miami Dolphins v roce 1972, tehdy se však hrálo jen na čtrnáct zápasů.

Článek

Už před týdnem tak Patriots patnáctou výhrou za sebou vytvořili nový rekord soutěže a v sobotu zakončili letošní program vítězstvím 38:35 nad New Yorkem Giants. Svěřenci trenéra Billa Belichicka přitom v třetí čtvrtině prohrávali už 16:28, pak ale začal úřadovat hvězdný quarterback Tom Brady.

Mezi lahůdkové akce zápasu patřila zejména jeho pětašedesátimetrová přihrávka Randymu Mossovi na touchdown, po němž se New England ujal vedení 29:28. Oba hráči se díky tomu zapsali mezi rekordmany NFL - Brady za 50 přihrávek na touchdown v sezoně, Moss za 23 chycených touchdownových pasů, čímž překonal dvacet let staré maximum Jerryho Rice. Rekordní je i celkový součet 589 bodů Patriots v sezóně.

V prvním kole play off bude mít New England volno. Patriots věří, že projdou až do únorového Super Bowlu a navážou na předchozí triumfy z let 2002, 2004 a 2005. Pokaždé byl u toho Brady, jenž byl navíc dvakrát vyhlášen nejužitečnějším hráčem finálového zápasu.

Reklama