Hlavní obsah

Nevraživost mezi hvězdami NBA. Američan je vytočený kvůli Francouzovi

Oklahoma City/Praha

Zatímco NHL do soboty neevidovala jediný případ pozitivního testu na koronavirus mezi hráči 31 klubů, v NBA byly dosud potvrzeny tři, z toho dva v týmu Utah Jazz.

Foto: Russell Isabella, Reuters

Francouzský basketbalista Utahu Jazz Rudy Gobert byl pozitivně testován na koronavirus.

Článek

216 cm vysoký Francouz Rudy Gobert (27) na sebe nejprve upozornil nejapným vtipkováním na téma pandemie, když na tiskové konferenci osahával mikrofony televizních štábů. Úsměv na tváři mu ale zhořkl, když byl vzápětí otestován na COVID-19 s pozitivním výsledkem.

O pár dnů později však stejně dopadl i 23letý Američan Donovan Mitchell. Podle zpráv z klubu to klade za vinu právě Gobertovi, který se prý v kabině Jazz choval značně lehokovážně, když sahal na spoluhráče i jejich věci.

I přesto, že má nemoc u obou zdravých sportovců jen velmi mírný průběh, je Mitchell vytočený, což je patrné i z jeho příspěvku, který vyvěsil na Instagram, byť v něm Goberta přímo nezmiňuje.

"Je potřeba se chovat zodpovědně jak vůči svému zdraví, tak vůči všem lidem v okolí," napsal Mitchell, který je se svými spoluhráči a klubovým vedením v karanténě na hotelu v Oklahoma City.

Gobert se ale v těžkých časech pro NBA ukázal i jako charakter, když věnoval částku půl milionu dolarů pracovníkům Vivint Smart Home Areny v Salt Lake City, kde hrají Jazz domácí zápasy. Vzhledem k současné situaci se zde ale nekonají žádné akce a zaměstnanci finančně strádají.

Gobert a Mitchell se jako soupeři potkali na loňském světovém šampionátu v Číně. Američan byl se 16 body nejlepším střelcem zámořského výběru v úvodním duelu proti českému týmu. Ve čtvrtfinále proti Francii ale na výhru nestačilo ani jeho 29 bodů, oslavoval totiž Gobert, který se na triumfu 89-79 podílel 16 doskoky...

Vztahy uvnitř týmu Utahu jsou nyní podle nejinformovanějšího novináře píšícího o NBA Adriana Wojnarowského na bodu mrazu. Na Goberta se navíc snesl hněv celé soutěže a cejchu floutka, který ohrožuje ostatní, se bude jen těžko zbavovat.

Reklama

Související témata: