Hlavní obsah

Házenkáři Nového Veselí získali slovenského reprezentanta

Za házenkáře Nového Veselí bude v příští sezoně hrát mladý slovenský reprezentant Kristián Halla. Osmnáctiletý hráč, který nastupuje na levé spojce, podepsal smlouvu krátce poté, co se hlavním trenérem extraligového týmu z Vysočiny stal jeho krajan Peter Kostka.

Foto: Profimedia.cz

Kristián Halla posílí házenkáře Nového Veselí

Článek

Oba přišli z ŠKP Bratislava, ale nikoli společně. "S novoveselským klubem jsme oba jednali nezávisle a netušili, že nás cesty svedou do jednoho klubu. Vzhledem k aktuálním okolnostem se jednání dovršila v podobnou dobu," řekl na svazovém webu Halla, jenž už má zkušenosti i ze seniorské reprezentace Slovenska.

Šestatřicetiletý Kostka na lavičce Nového Veselí nahradil kouče Pavla Hladíka, který odešel do KP Brno. "Pan trenér Kostka je velký profesionál, nepředpokládám, že mi něco ulehčí, právě naopak. O to bude můj přístup intenzivnější," konstatoval Halla.

Na podzim si Nové Veselí poprvé zahrálo v evropských klubových soutěžích a došlo do 3. kola Vyzývacího poháru. Pro Hallu je to motivace. "Začátky bývají vždy těžké, ale vím, že se časem aklimatizuji. Věřím, že si budeme se spoluhráči rozumět jak lidsky, tak na hřišti. Chci být přínosem pro tým v jakémkoli zápase," dodal.

Reklama

Související témata: