Hlavní obsah

Liga basketbalistů by ve středu mohla poznat mistra

První liga basketbalistů by mohla ve středu poznat vítěze předčasně ukončené sezony. Nejvyšší soutěží se stejně jako dalšími domácími ligami, které poznamenala pandemie koronaviru, bude na svém zasedání zabývat výbor České basketbalové federace.

Foto: basketbalsvitavy.cz

Ilustrační foto: Basketbalisté Svitav při zápasu v Brně.

Článek

Liga basketbalistů byla ukončena v polovině března. Většinou hlasů se na tom shodla Asociace ligových klubů, která navrhla, aby v soutěžích mezinárodní federace FIBA českou soutěž nadále reprezentoval Nymburk. Středočeský celek ovládl základní část a šestnáctinásobný šampion vedl i po pěti kolech nadstavby.

Návrh asociace poté začátkem května částečně potvrdil i výbor České basketbalové federace. Na základě doporučení klubů soutěž ukončil, ale o konečném konečném pořadí ročníku, mistrovi a účastnících baráže nerozhodl. Jasno by mělo být po středečním zasedání.

Předčasně ukončena byla v březnu také liga basketbalistek, ve které už však byl mistrovský titul přidělen suverénnímu USK. Pro pražský celek šlo o desátý úspěch za sebou a celkově čtrnáctým triumfem v samostatné české lize vyrovnal rekord Žabin Brno.

Reklama