Hlavní obsah

Florbalisté Střešovic prohráli na EP s AIK Stockholm těsně 3:4

WINTERTHUR

Florbalisté Tatranu Střešovice prohráli na Evropském poháru ve švýcarském Winterthuru s favorizovaným AIK Stockholm těsně 3:4. Český mistr dokázala smazat ztrátu 1:3, ale v 57. minutě rozhodla branka Kima Nilssona. Svěřenci trenéra Karla Vancla budou po středeční výhře nad Latvijas Avize hrát v pátek od 19:30 o postup do semifinále se švýcarským celkem Wiler-Ersigen.

Článek

V úvodní části nejdříve trefil hvězdný švédský útočník Jihde tyč a vedení se obhájce triumfu na Evropském poháru dočkal v 19. minutě díky Normanovi, přestože Střešovičtí hráli přesilovku. V pokračující početní výhodě byl blízko vyrovnání Garčar, ale trefil tyčku.

V úvodu druhé třetiny se Tatran dočkal po vlastní brance AIK vyrovnání. Švédy pak dostali do dvoubrankového náskoku Jihde s Egebrantem, ale v 35. minutě snížil kapitán Střešovic Fridrich a v třetí části vyrovnal Jendrišák. Cenný bod ale Tatran nezískal, protože AIK se radovalo díky Kimu Nilssonovi.

"Pro nás to byl překvapivě naprosto vyrovnaný zápas. Mohou nás mrzet tři čtyři neproměněné šance. Na druhou stranu některé příležitosti nevyužil i soupeř," řekl oficiálním internetovým stránkám České florbalové unie Vancl. "Škoda, že se v závěru neudržel Jedlička, který po protestech, poté co nastřelil ruku soupeře, dostal trest za nesportovní chování a místo pokusu o vyrovnání jsme hráli v oslabení."

Těsného výsledku s favoritem si ale Vancl cenil. "Soupeř nás příliš nenapadal a jsme potěšeni hrou, kterou jsme dnes předvedli. Hráli jsme bez zbytečného respektu a chyb, přitom velmi důrazně před oběma brankami. Za výkon musím kluky jednoznačně pochválit," dodal.

Evropský pohár:
Skupina A:
Tatran Střešovice - AIK Stockholm 3:4 (0:1, 2:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 22. vlastní, 35. Fridrich, 42. Jendrišák (Garčar) - 19. Norman (Carlsson), 25. Jihde (K.-J. Nilsson), 27. Egebrant, 57. K. Nilsson (Schmidt). Rozhodčí: Baumgartner, Kläsi (oba Švýc.). Vyloučení: 1:2. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 284.
Skupina B:
Sarpsborg IBK - SSV Helsinky 2:7 (1:0, 1:2, 0:5)
Branky: 18. Nordin, 34. Antonsen - 54., 58. a 60. Järvinen, 21. Salminen, 27. Järvi, 46. Tiitu, 47. Ratsula.

Reklama

Související témata: