Hlavní obsah

Vysokoškolačky rozebraly španělské mistryně

PRAHA

Skvělá domácí euroligová premiéra basketbalistek pražského USK! Na Folimance ve středu vyřídily sebevědomý celek Ros Casares Valencia o plných 15 bodů 87:72! Španělského šampióna na jaře při cestě do Final four zastavily Brňanky, teď si do Česka přijel pro pořádný debakl.

Článek

Trenér Lubor Blažek se po úvodní vysoké porážce na hřišti francouzského Hainautu hodně zlobil, teď už je mu lépe. Skvěle totiž zahrály letní posily vysokoškolaček v čele s vynikající Evanthiou Maltsiovou, autorkou 29 bodů. „Dneska to vyšlo mě, příště zazáří někdo jiný. Hlavně jsme zahrály jako tým,“ odmítala chválu Řekyně, kterou střelecky výborně doplňovala Ferančíková, pohlednými individuálními akcemi na sebe upozornila rozehrávačka Whalenová.

„Za každou cenu jsme chtěli odčinit ten výpadek z Francie, kde jsme především špatně bránili. Na tom jsme teď před zápasem zapracovali a vyplatilo se,“ mnul si ruce kouč USK. Jeho svěřenkyně pod košem vládly v obraně i útoku, na doskoky vyhrály 44:29.

Zápas se zlomil po přestávce, ještě v poločase vedly Španělky o dva body. Na smršť Pražanek ve třetí a čtvrté čtvrtině ale hostující hráčky nedokázaly zareagovat. „Dělaly jsme velké chyby v obraně, ale neřekla bych, že jsme USK podcenily. Jejich posily hrály fakt výborně,“ uznala Jana Veselá, která nastoupila v základní pětce Valencie a nastřílela pět bodů. Další bývalá brněnská basketbalistka Ivana Večeřová se po operaci kolene ještě do hry nezapojila.

Evropská liga - 2. kolo:
ZVVZ USK Praha - Ros Casares Valencia 87:72 (20:20, 36:38, 60:51)
Nejvíce bodů: Maltsiová 29, Ferančíková 22, Kiretaová 13 - Miltonová 18, Valdemorová 17, Hedgesová 13. Rozhodčí: Kolar (Slovin.), Papp (Maď.), Adamovič (Bosna). Trestné hody: 28/21 - 20/12. Fauly: 19:21. Trojky: 6:4. Diváci: 485.

Reklama