Hlavní obsah

Národní play off házenkářek se neodehraje, titul nikdo nezíská

Praha

Exekutiva českého svazu házené kvůli pandemii nového typu koronaviru zrušila národní play off ženské nejvyšší soutěže. Titul za tuto sezonu nebude udělen. Final Four domácího poháru by po dohodě se všemi účastníky odloženo na srpen.

Foto: Sport.cz

Mostecké oslavy československé MOL ligy se letos opakovat nebudou.

Článek

Ženská nejvyšší soutěž následovala mužskou extraligu, která byla předčasně ukončena už na začátku dubna a mistrovský titul rovněž nebyl udělen. Svaz pouze v obou soutěžích pro marketingové potřeby klubů vyhlásil pořadí na základě odehraných kol základní části.

Ženám, které hrají základní část coby česko-slovenskou interligu, vládl Most. Severočešky už v únoru společnou soutěž s bývalým federálním partnerem s předstihem vyhrály. Interliga byla předčasně ukončena 31. března dvě kola před závěrem základní části.

V národním play off se měly představit čtyři nejlepší české celky. "Pro dohrání soutěže formou play off se vyslovilo pouze jedno družstvo, ostatní tři se vyslovila striktně proti," uvedl pro svazový web předseda soutěžní komise Petr Novák.

"Argumenty pro dohrání spočívaly především v oblasti marketingového zhodnocení play off, argumenty proti byly zejména zdravotní riziko, nízký objem tréninkové přípravy, rekonstrukce hal, ukončení platnosti smluv některých hráček nebo jejich studijní povinnosti," dodal Novák. O účastnících příštího ročníku soutěže exekutiva teprve rozhodne s ohledem na výsledky v této sezoně.

Jedinou házenkářskou soutěží této sezony, která ještě v Česku nebyla kvůli pandemii ukončena, je Final Four ženského poháru. V něm se mají představit Most, Písek, Olomouc a Poruba. Předběžným termínem je 22. a 23. srpen, původně se mělo hrát v polovině března.

"Pro dohrání Final Four se vyslovila všechna čtyři zúčastněná družstva. Byl dohodnut i předběžný termín, se kterým souhlasila všechna družstva. Soutěžní komise ČSH souhlasí s dohráním přesto, že Final Four proběhne až v následujícím soutěžním ročníku. Předpokládá se stejný formát a místo, jak bylo plánováno," uvedl Novák.

Reklama