Hlavní obsah

Brno po čtrnácti letech doma v lize prohrálo

Nelíčená byla radost basketbalistek USK Praha, když trojkou Bednářové třináct vteřin před koncem dovršily obrat skóre na palubovce brněnského Gambrinusu a pak ubránily i poslední útok domácích. Obhájkyně titulu prohrály na vlastním hřišti v lize poprvé od září 1994, přitom ještě v předposlední minutě vedly rozdílem pěti bodů (68:63).

Článek

„Teď je v tom hodně emocí, snad můžu mluvit i o splněném snu. Chtěly jsme v závěru tu výhru asi víc, dařila se nátlaková hra a Brno chybovalo,“ jásala po výhře 70:68 Markéta Bednářová. „Nedokázaly jsme uhrát koncovku, znervózněly a udělaly zbytečné chyby,“ mrzelo domácí oporu Zuzanu Žirkovou a klíčový rozdíl viděla i v poměru trojek (2:8).

„Trestuhodně jsme pražskému celku darovali vítězství. Nepochopím, proč holky tak lehce ztrácely míče. Měly jasně poručeno, co mají dělat, jenže to nedodržely a porazily se samy. Nad tím zůstává rozum stát,“ zlobil se brněnský kouč Jan Bobrovský. „Ke konci se nám vyplatilo zariskovat v obraně i útoku,“ tvrdil trenér vítězek Lubor Blažek.

Klíčovou postavou jeho týmu bylo řecká letní posila Evanthia Maltsiová. „Vím o velké rivalitě mezi kluby a jely jsme do Brna s vědomím, že domácí hráčky nejsou na startu sezóny úplně v pohodě. Už se zdálo, že zápas ztrácíme, ale ohromně jsme bojovaly,“ řekla autorka 27 bodů. „USK investoval velké peníze, aby zkvalitnil kádr a předvedl tu dobrý výkon. Porážka byla zbytečná, svět se ale nezboří, Série o domácí titul v letošní sezóně však určitě nebude tak jednoznačná jako v minulých letech,“ uvažoval Bobrovský.

Reklama

Související témata: