Hlavní obsah

Basketbalistky Trutnova chtějí v Litvě udělat krok k postupu

S cílem nakročit k historickému klubovému úspěchu nastoupí basketbalistky Kary Trutnov do čtvrtečního utkání 4. kola základní skupiny H Evropského poháru FIBA. Po první polovině odehraných zápasů má východočeský tým na kontě dvě vítězství a pokud přidá třetí, přiblíží se výrazně postupu do play-off.

Článek

Ve vyřazovací části si s určitostí zahrají první dva celky skupiny, naději bude mít i další v pořadí, neboť ze dvanácti základních skupin doplní seznam postupujících ještě osm družstev z třetích míst.

"V případě naší výhry v Litvě by byla pravděpodobnost postupu obrovská, ale stoprocentní jistotu by to neznamenalo. Skupina se ještě může vyvinout různě," řekl trenér Trutnova Martin Petrovický.

Do zápasu v Litvě jde s jasným cílem. "Chceme vyhrát," prohlásil před utkání s vedoucím týmem litevské ligy. "Musíme uznat sílu Marijampole, o které jsme se už přesvědčili v prvním utkání na naší půdě, kdy jsme prohrávali o sedmnáct bodů. Pokud si soupeř tentokrát vytvoří vyšší náskok, bude to velmi těžké otočit," uvedl Petrovický. Jeho tým vyhrál první vzájemný duel 79:73.

Zápas začne v 17 hodin středoevropského času.

Reklama