Hlavní obsah

Kouč házenkářů nechce Lucembursko v kvalifikaci ME podcenit

PRAHA

Po úspěšném vstupu do kvalifikace mistrovství Evropy 2010 v podobě výher v Lotyšsku a nad olympijskými vítězi z Francie odehrají čeští házenkáři v tomto týdnu dva zápasy s Lucemburskem. První utkání je čeká v Lucemburku ve čtvrtek od 20:15, odveta se hraje v neděli od 14:30 v Lovosicích.

Článek

Reprezentanti se netradičně sešli v pondělí ve francouzských Metách, kde pro ně kouč Martin Lipták připravil pět tréninků. "Jsem velmi rád, že mužstvo bude alespoň několik dnů pohromadě, využijeme toho především k sehrání. Do haly v Lucemburku se dostaneme až v den zápasu, ale to nevadí," uvedl Lipták na svazovém webu.

Trenér nevidí důvod měnit obranu 0-6, kterou jeho celek hrál v předchozích kvalifikačních zápasech. "Zapracovat chceme na protiútoku, ve kterém se pár chyb v zápase proti Francii objevilo. Mám zároveň připravenou kombinaci proti obraně 1-2-3, kterou soupeř hraje," řekl slovenský kouč české reprezentace.

Lucembursko je outsiderem skupiny, český výběr by podle předpokladů nemělo zaskočit. Favorizovaná Francie se proti němu do poločasu trápila, nakonec ale vyhrála o devět gólů. "Lucembursko zahrálo v prvním poločase proti Francii velice dobře, překvapilo mne svojí nebojácností. Nastoupilo bez respektu, s agresivní obranou a dobrým protiútokem," konstatoval Lipták.

V české nominaci nastaly oproti poslední reprezentační akci dvě změny. Proti Lotyšsku a Francii hrál na pivotu Tomáš Říha, nyní jsou v týmu Václav Vraný a Kamil Piskač. Vedle Říhy chybí v nominaci ještě Jakub Szymanski. Problémem je také post pravé spojky, kde zůstává jako jediný hráč Tomáš Řezníček.

Nominace českého týmu k zápasům proti Lucembursku:
Brankáři: Martin Galia (Lemgo/Něm.), Petr Štochl (Füchse Berlín/Něm.), Miloš Slabý (Balingen/Něm.).
Pivoti: Václav Vraný (Essen/Něm.), Kamil Piskač (Coburg/Něm.).
Křídla: Karel Nocar (Chambery/Fr.), Martin Lehocký (Dukla Praha), Jan Filip (Rhein-Neckar Löwen/Něm.), Tomáš Číp (Zubří).
Spojky: Daniel Kubeš (Lemgo/Něm.), Jiří Hynek (Ahlen/Něm.), Filip Jícha (Kiel/Něm.), Ondřej Zdráhala (Grosswaldstadt/Něm.), Pavel Horák (Göppingen/Něm.), Alois Mráz (Wetzlar/Něm.), Tomáš Řezníček (Celje/Slovin.).

Reklama