Hlavní obsah

Turnaj Světového okruhu v plážovém volejbale letos v Ostravě nebude

Turnaj Světového okruhu v plážovém volejbale letos v Ostravě nebude. Zástupci Českého volejbalového svazu a pořadatelské společnosti Raul se kvůli koronaviru rozhodli čtyřhvězdičkový podnik odložit na příští rok. Původně se měl uskutečnit od 20. do 24. května. V obdobném termínu na přelomu května a června by mělo být J&T Banka Ostrava Beach Open v kalendáři i v sezoně 2021. Vstupenky zůstávají v platnosti.

Foto: Jiří Tomaškovič, Právo

Turnaj Světového okruhu v plážovém volejbale letos v Ostravě nebude.

Článek

Rozhodnutí přišlo po dohodě s Mezinárodní volejbalovou federací (FIVB). "Byli jsme připraveni uspořádat turnaj letos v září, stále ale nemáme jistotu, že takto náročnou akci pro desítky tisíc fanoušků bude možné uskutečnit. Rozhodli jsme se proto pro zrušení turnaje a jeho posunutí na příští rok. O přesném termínu se už s federací bavíme i v návaznosti na odložené olympijské hry v Tokiu," uvedl předseda Českého volejbalového svazu Marek Pakosta v tiskové zprávě.

V létě by měly být v Česku povoleny akce do 1000 osob, další vývoj uvolňování omezení je ale nejasný. Epidemiologové se opakovaně nechali slyšet, že povolení akcí pro desítky tisíc lidí není reálné v nejbližších měsících a nemá konkrétní termín. Navíc by vzhledem k omezenému cestování mohla mít řada světových párů v září problém se do Česka dostat.

Loni skončila v Dolních Vítkovicích druhá domácí dvojice Ondřej Perušič, David Schweiner, která tak zaznamenala největší úspěch v kariéře. První ročník ostravského turnaje předloni ovládly Barbora Hermannová s Markétou Nausch Slukovou.

Kvůli zrušení turnaje pro aktuální sezonu hrozí pořadatelům velké finanční ztráty. "Turnaj byl ve fázi intenzivních příprav, se kterými byly spojeny vysoké náklady. Jejich úhradu aktuálně řešíme s našimi partnery. I díky jejich podpoře umožníme našim skvělým fanouškům převést lístky na následující ročník, kdy do Ostravy opět přijede světová špička tohoto krásného sportu," uvedl zástupce pořádající agentury Raul Marek Tesař.

Reklama

Související témata: