Hlavní obsah

V nominaci českých házenkářů před kvalifikací nastaly tři změny

PRAHA/METY

Dva zápasy s házenkáři Lucemburska v kvalifikaci mistrovství Evropy 2010 by podle trenéra Martina Liptáka měly na české konto přinést plný bodový zisk. Kouč si před čtvrtečním duelem v Lucemburku a nedělní odvetou s outsiderem v Lovosicích jinou variantu nepřipouští, přestože jeho tým trápí zranění. Kvůli nim z původní nominace vypadli spojka Pavel Horák, křídlo Karel Nocar a pivot Kamil Piskač.

Článek

Právě Piskačova nominace měla vyřešit problémy s pivoty, ale po jeho zranění se bude opakovat situace z prvních dvou zápasů, kdy měl trenér k dispozici jen jednoho hráče na tomto postu. "Piskač si bohužel v zápase za svůj klub poranil koleno a podle prvních prognóz bude mimo hru čtyři až pět týdnů. Na postu pivota může kromě Vraného alternovat Jiří Hynek," řekl na svazovém webu Lipták.

Zdravotní důvody vystavily stop také spojce bundesligového Göppingenu Horákovi. Jeho absence bude podle kouče určitě citelná, protože v letošním ročníku se mu v německé soutěži daří a spolu s Jíchou měl vytvořit hlavní palebnou sílu českého celku.

I po Horákově zranění má trenér k dispozici osm hráčů, kteří se na postu spojky mohou vystřídat. Na pravé straně mohou alternovat Mráz, Szymanski nebo Řezníček, na střední spojce Zdráhala a Sklenák, na levé spojce pak Kubeš, Jícha a Mráz.

Třetím hráčem, který oproti původní nominaci na soustředění do Met nepřijel, byl kapitán Nocar. Místo nich se k týmu dodatečně připojili Tomáš Sklenák, Pavel Mičkal a Jakub Szymanski.

Český výběr vyhrál oba dosavadní kvalifikační zápasy: na úvod bojů ve skupině zvítězil v Lotyšsku a doma v Brně pak nečekaně zdolal i olympijské vítěze z Francie.

Nominace:
Brankáři: Martin Galia (Lemgo/Něm.), Petr Štochl (Füchse Berlín/Něm.), Miloš Slabý (Balingen/Něm.).
Pivot: Václav Vraný (Essen/Něm.).
Křídla: Martin Lehocký (Dukla Praha), Jan Filip (Rhein-Neckar Löwen/Něm.), Tomáš Číp (Zubří), Pavel Mičkal (Nordhorn/Něm.).
Spojky: Daniel Kubeš (Lemgo/Něm.), Jiří Hynek (Ahlen/Něm.), Filip Jícha (Kiel/Něm.), Ondřej Zdráhala (Grosswaldstadt/Něm.), Tomáš Sklenák (Eisenach/Něm.), Alois Mráz (Wetzlar/Něm.), Tomáš Řezníček (Celje/Slovin.), Jakub Szymanski (Thun/Švýc.).

Reklama