Hlavní obsah

Basketbalistky CSKA Moskva se chtějí vrátit do Evropské ligy

Basketbalistky CSKA Moskva se chtějí vrátit do Evropské ligy i ruské domácí soutěže, odkud se v tomto týdnu kvůli finanční krizi odhlásily. Vedení CSKA se podle internetových stránek ruské federace basket.ru podařilo získat finanční garance na další existenci klubu i jeho působení v obou soutěžích.

Článek

Podle stejného zdroje je už jisté pokračování účasti CSKA v domácí superlize a Ruská basketbalová federace se prý už dokonce domluvila s mezinárodní federací FIBA i na návratu družstva do Evropské ligy. "Žádnou oficiální zprávu jsme nedostali, takže nemohu situaci ani nijak komentovat," reagoval pro ČTK manažer brněnského klubu Jiří Hamza.

Proti zpětnému přijetí CSKA do Evropské ligy se už ale vyjádřil manažer maďarského euroligového celku MiZo Pécs Gábor Rózsa, a to i přesto, že CSKA hrál v odlišné základní skupině. Bez odkladu zaslal ostrý protest generálnímu sekretáři FIBA Europe Naru Zanolinovi. "Je to sice špatná zpráva pro Moskvu, ale musíme říci rázně ne. Jednou se tým CSKA oficiálně odhlásil ze soutěže," uvedl v prohlášení Rózsa.

Vedení CSKA oznámilo v pondělí finanční krach a odhlásilo se ze všech soutěží, klub už opustily některé hráčky. Dosavadní výsledky ruského celku v Evropské lize byly anulovány, ve středu se už nehrálo utkání CSKA - Riga. V příštím kole měly hrát ve středu 3. prosince v Moskvě české mistryně. Vedení brněnského klubu po oficiální zprávě o odstoupení CSKA ze soutěže odřeklo letenky do Moskvy a přestalo vyřizovat vstupní víza do Ruska.

Stejně tak už přestaly zajišťovat cestu do Ruska Benátky, které měly hrát v Moskvě 17. prosince. Italský klub to stálo storno poplatek 2000 eur a už ztratil možnost si zajistit letenky i víza včas.

Manažer Pécse navíc poukázal v protestu i na možnou neregulérnost soutěže, neboť Riga by neodehrané utkání v Moskvě vyhrála kontumačně 20:0 získala by dva body. "Jak k tomu přijdou další kluby ve skupině?" uvedl Rózsa.

Reklama

Související témata: