Hlavní obsah

Basketbalisté Washingtonu potrápili Lakers, opět rozhodl Bryant

NEW YORK

Basketbalisté Los Angeles Lakers byli v NBA blízko další porážce, nakonec ale závěr pátečního zápasu ve Washingtonu zvládli. Díky tradiční opoře Kobemu Bryantovi, jenž si připsal 23 bodů a vzal do svých rukou i režii dramatické koncovky, zvítězili hosté 106:104 a dál bezpečně vedou pořadí Západní konference.

Článek

Wizards, kteří v závěrečné čtvrtině stáhli téměř dvacetibodovou ztrátu, měli ještě šanci výsledek otočit, ale trojkový pokus Carona Butlera v poslední sekundě do koše nespadl. Trenér losangeleského týmu Phil Jackson bez vytáček přiznal, že v poslední čtvrtině přecenil kvality mladých náhradníků. "Koučoval jsem to špatně. Příliš jsem věřil druhé pětce, ale tak intenzivní nápor na ni byl moc," konstatoval Jackson.

Celé lize kralují šampióni z Bostonu, kteří vyhráli ještě o tři utkání víc než Lakers. V pátek uspěli už pojedenácté za sebou, když doma zdolali Portland 93:78. Další velký zápas odehrál především dvaadvacetiletý rozehrávač Rajon Rondo, který s 16 body, osmi doskoky a sedmi asistencemi útočil na druhý triple-double za sebou.

V Clevelandu tentokrát domácí hvězdu LeBrona Jamese zastínil brazilský náhradník Anderson Varejao, který v první půli při střelbě z pole ani jednou neminul a připsal si celkem 17 bodů. Nadchl tím fanoušky, kteří si ho velmi oblíbili; podle agentury AP jich tisícovky dokonce nosí do hlediště na jeho počest velké zrzavé paruky. Cavaliers porazili Indianu vysoko 97:73.

Nejlepším střelcem pátečního programu byl Jao Ming z Houstonu, čínský pivot dal v utkání proti Golden State 33 bodů. Činili se však i další hráči, takže konečné skóre vystoupalo až na 131:112 pro domácí.

NBA:
Orlando - Oklahoma City 98:89, Washington - LA Lakers 104:106, Atlanta - New York 98:95, Cleveland - Indiana 97:73, New Jersey - Minnesota 113:84, Utah - Toronto 114:87, Detroit - Philadelphia 91:96, Memphis - LA Clippers 93:81, Houston - Golden State 131:112, Milwaukee - Charlotte 101:96, Boston - Portland 93:78.

Reklama