Hlavní obsah

Kapitánka Horáková: Podaly jsme hrozně špatný výkon

Basketbalistkám Brna se v Eurolize nepodařilo zopakovat výhru nad CSKA Moskva a tentokrát v hale Rosnička prohrály o dvacet bodů. "Zahrály jsme hrozně špatně. Nechaly jsme soupeřky odskočit na příliš velký rozdíl," věděla po zápase kapitánka Hana Horáková.

Článek

Proč se vám nepovedlo zopakovat proti basketbalistkám moskevského CSKA vítězství z prvního vzájemného euroligového utkání v tomto ročníku?

To je jasné. Tentokrát jsme podaly mnohem horší výkon. Zahrály jsme hrozně špatně. Markantní to bylo zejména v prvním poločase. Je to škoda, propásly jsme šanci atakovat druhé místo ve skupině.

V čem se ta utkání nejvíc lišila?

Prostě se nám teď vůbec nedařilo. Nechaly jsme si soupeřky odskočit na příliš velký rozdíl. Sice jsme nic nevzdaly a bojovaly až do konce, ale bohužel nám to nebylo nic platné.

Ve druhé půli jste snížily až na deset bodů.

Přece jen jsme se aspoň trochu zlepšily a předvedly několik pohledných akcí. Když jsme stáhly na rozdíl deseti bodů, vypadalo to už docela nadějně. Chtělo to ještě víc soupeřky přitlačit. S tak silným družstvem se ovšem tak vysoké manko těžko otáčí.

Nemáte obavy, že byste nemusely nakonec mezi nejlepších šestnáct týmů Euroligy vůbec postoupit?

Ani ne. Pro nás teď bude mnohem důležitější středeční souboj s Rigou. Té musíme za každou cenu oplatit prohru z její haly. A o týden později bude naší povinností zdolat doma i Šoproň. To jsou pro nás klíčová střetnutí.

Proč se vám v této sezóně nedaří tak jako v těch předchozích?

Těžko říct. Skutečně to netuším. Třeba loni nám šlo všechno jako po másle, avšak teď se na každý úspěch hrozně nadřeme. Snad to ale časem zlomíme, vždyť sezóna je teprve v polovině.

Reklama

Související témata: