Hlavní obsah

Bouřlivák O'Sullivan znovu zkratoval

Adam KubínSport.cz

Zkrat Ronnie O'Sullivana v osmifinále UK Championship proti Joe Perrymu opět rozvířil diskuze o psychickém stavu světové jedničky. Aktuální mistr světa, jeden z aktérů listopadové první exhibice Bitva Králů v Praze a nejtalentovanější hráč v historii snookeru znovu předvedl svou slabší stránku svého já - psychickou nestálost.

Foto: e-snooker.cz

Ronnie O'Sullivan

Článek

Stejně jako o předloňském i letošním ročníku druhého největšího podniku profesionální Main Tour - turnaji UK Championship, se bude hovořit o O'Sullivanově excesu. V roce 2006 překvapivě vzdal rozehraný čtvrtfinálový zápas se Stephenem Hendrym za stavu 1-4, ačkoliv se mělo hrát na devět vítězných framů. Tehdy nejprve minul pokus o potopení těžké červené koule, vstal od stolu, potřásl si se soupeřem a rozhodčím rukou a za jejich nevěřícných pohledů opustil kvapem arénu.

Incident tehdy otřásl jak odbornou veřejností, diváckou obcí, tak i jeho skalními fanoušky. O'Sullivanovi se dostalo značné kritiky. Své tehdejší chování zdůvodnil depresemi a nechal se také slyšet, že se brzy vrátí silnější než kdy předtím. Několik měsíců poté obdržel o vedení světového snookeru pokutu 20 000 liber a bylo mu odebráno 900 bodů ze světového žebříčku.

Zmařená šance na obhajobu

Sekání latiny mu vydrželo až do letošního UK Championship. V zápase rozděleném na dva dny si nejdříve v prvním dni vytvořil slušné vedení 5-3, aby poté následující den nezískal ani jediný frame a prohrál celý zápas v poměru 5-9, čímž přišel o možnost znovu obhájit titul UK z minulého roku.

Jeho zkrat přišel ve dvanácté hře, kdy za celkového stavu 6-5 pro Joe Perryho (stav framu byl pouze 23-0 pro jeho soupeře) se nejprve nepovedeně pokusil o potopení červené koule do horní rohové kapsy. Chvíli sledoval dráhu koule bílé, aby do ní poté praštil tágem a s se zničeným výrazem ve tváři odešel z arény.

Každý dárek je s radostí přijat

Po zápase ohledně svého předčasného odchodu ze dvanácté hry řekl: "Prostě jsem se chtěl jen dostat odtamtud pryč a dát si šálek čaje. Mám dostat pokutu 250 liber. Takových pokut jsem už v minulosti dostal řadu, takže žádný velký problém." Joe Perry naopak na toto téma zavtipkoval: V této části roku je každý dárek s radostí přijat!"

Doposud nebylo potvrzeno, jestli bude vedení světového snookeru O'Sullivana za jeho prohřešek ještě nějak zvlášť trestat, či nikoliv.

Reklama