Hlavní obsah

Házenkářský trenér Vujovič napadl sudího a nesmí rok na lavičku

VÍDEŇ

Bývalý kouč srbské házenkářské reprezentace Veselin Vujovič nesmí rok vést žádné družstvo v mezinárodních soutěžích. Evropská federace EHF potrestala sedmačtyřicetiletého Černohorce zákazem činnosti s platností do 17. prosince 2009 a pokutou 3000 eur za napadení rozhodčího.

Článek

Bývalý špičkový hráč a současný kouč makedonského elitního celku Vardar Skopje se provinil po listopadovém utkání Poháru vítězů pohárů na hřišti švýcarského celku Kadetten Schaffhausen. Po skončení odvetného duelu nejprve slovně urazil dvojici arbitrů, jednoho z nich pak dokonce napadl fyzicky.

Vujovič se podobně agresivním chováním neprezentoval poprvé. V dubnu 2002 se jako trenér Ciudadu Real postaral o skandál, když ve finále PVP proti německému Flensburgu-Handewitt nejprve srazil k zemi jednoho z hráčů soupeře a do dalšího kopl. Tehdy za to horkokrevný kouč dostal desetiměsíční trest a pokutu 9000 eur, ve španělském klubu dostal kvůli tomu vyhazov.

V hráčské kariéře se Vujovič ukazoval v mnohem lepším světle. S Jugoslávií se stal v roce 1984 olympijským vítězem, o dva roky později i mistrem světa a v roce 1988 byl vyhlášen premiérovým vítězem ankety o nejlepšího házenkáře světa.

Reklama