Hlavní obsah

Basketbalisté Detroitu ukončili sedmizápasovou sérii Orlanda

NEW YORK

Basketbalisté Detroitu ukončili v NBA sedmizápasovou vítěznou sérii Orlanda. Pistons vyhráli v pondělí nad týmem Magic 88:82 v duelu, v němž ani jeden jejich hráč nepřekonal hranici dvaceti nastřílených bodů.

Článek

I bez svého druhého nejlepšího střelce Richarda Hamiltona těžili Pistons z vyrovnaného kádru, ve kterém za svými obvyklými čísly zaostal i ostrostřelec Allen Iverson. Nic si z toho ale nedělal.

"Nejsem zvyklý na to, abych při pouhých patnácti nastřílených bodech cítil, že jsem odehrál dobrý zápas," pochvaloval si Iverson. "Dřív jsem i při dvaceti měl pocit, že jsem neudělal svoji práci. Čtyřikrát jsem byl králem střelců, mám na kontě 23.000 bodů, takže jsem leccos dokázal, co se střelby týká. Teď mám ale jiné cíle," dodal Iverson, který do Detroitu přišel v listopadu výměnou z Denveru.

Nejslabšímu týmu soutěže Oklahomě nepomohlo v zápase s Phoenixem ani odstoupení hvězdného rozehrávače soupeře Steva Nashe kvůli zranění zad, dalšímu pilíři Suns Amaru Stoudemireovi zase poměrně brzy hrozilo vyfaulování. Hosty ale táhl Shaquille O'Neal, který k vítězství 110:102 přispěl 28 body a 12 doskoky. Obrovitý pivot se tím posunul na deváté místo v historické tabulce střelců před legendárního Dominiqua Wilkinse.

"Protože je mi už 35, občas si někdo myslí, že jsem starý a už na to nemám. Celou sezonu ale říkám: 'Když mě necháte dělat, co dělám, můžu se na taková čísla dostat'," uvedl O'Neal, který předvedl čtvrtý nejlepší střelecký výkon v sezoně a už desátý takzvaný double double.

Střelcem večera byl s 38 body Al Jefferson, jehož Minnesota porazila po prodloužení 108:98 Memphis.

Basketbalová NBA:
Atlanta - Denver 109:91, Detroit - Orlando 88:82, New Jersey - Chicago 87:100, Golden State - Toronto 117:111, Oklahoma City - Phoenix 102:110, Houston - Washington 87:89, Utah - Philadelphia 112:95, Minnesota - Memphis 108:98 po prodl.

Reklama

Související témata: