Hlavní obsah

Prostějovské volejbalistky posílila Kučerová, odchází Gönciová

PROSTĚJOV

Česká reprezentantka Monika Kučerová se stala novou posilou volejbalistek Prostějova. V týmu, který hraje Ligu mistryň a v domácí extralize prohrál jen jeden zápas, nahradila na postu přihrávající smečařky Slovenku Danielu Gönciovou. Ta si podle sportovního manažera klubu Petera Gogy hledá jiné angažmá.

Článek

Kučerová hrála od léta Serii A ve Vicenze, předtím působila v rakouském Schwechatu. "Klub nás vůbec neplatil, kromě toho jsem v Itálii žila bez přítele i bez rodiny a navíc skoro vůbec nehrála, což se v součtu těžko dalo skousnout," uvedla 185 centimetrů vysoká smečařka na prostějovském webu.

"Prostějov má hodně kvalitní mančaft, velkou roli určitě hrála možnost znovu naskočit do Champions League," dodala pětadvacetiletá hráčka, která se v červnu podílela na postupu českého národního týmu na letošní mistrovství Evropy.

Smlouvu podepsala do konce sezóny, v pátek se s novými spoluhráčkami zapojila do přípravy. "Děláme vše pro to, aby mohla za Prostějov nastoupit už v nejbližších důležitých zápasech, to znamená 7. ledna v Českém poháru s Brnem, 10. ledna v extralize proti Olympu Praha a 14. ledna v Champions League na palubovce Rijeky," uvedl Goga.

Gönciová podle něj nebyla spokojená se svým herním vytížením. "Proto jsme se dohodli na jejím odchodu z našeho klubu," konstatoval prostějovský manažer.

Reklama

Související témata: