Hlavní obsah

Ronnie O'Sullivan vyhrál Masters i s novým tágem

LONDÝN/PRAHA

Ronnie O´Sullivan vyhrál v neděli ve Wembley s novým tágem svůj čtvrtý titul turnaje Masters ve strhujícím finále s Markem Selbym 10-8. Turnaj Masters je nejprestižnějším pozvánkovým podnikem světa, kde se každoročně setkává jen 16 nejlepších hráčů planety a dvě divoké karty.

Foto: e-snooker.cz

Mark Selby a Ronnie O'Sullivan na turnaji Masters

Článek

Stejně tak jako v uplynulých letech i letos nabídl řadu vynikajících zápasů završených fantastickým finálovým duelem, mezi Ronnie O'Sullivanem a loňským šampiónem Markem Selbym.

Triumf novým tágem

Raketa Ronnie O'Sullivan se stal teprve druhým hráčem snookerové historie, po Stephenu Hendrym, který získal trofej Masters více než třikrát.

Ronnie O'Sullivan s trofejí pro vítěze Mastersfoto: e-snooker.cz

Co ale dělá jeho letošní vítězství obzvláště výjimečné je fakt, že jej vydobyl s tágem, které držel v ruce pouhých 10 dní. Hráči totiž hrají se svým tágem leckdy i od začátků profesionální kariéry, jsou na něj zvyklí a obvykle jej během turnajů či exhibic nepouštějí prakticky z dohledu. "Je to můj bezesporu největší úspěch, vyhrát turnaj s novým tágem," řekl O'Sullivan. "Před svým prvním zápasem jsem měl jen hodinu na to, abych si ho odzkoušel."

Mark Selby, který do finále Masters ve Wembley Areně vyhrál sedm zápasů v řadě, včetně své cesty za titulem z minulého roku, se představil opět ve vynikajícím světle. Kdyby býval byl titul z letošního turnaje získal, postavil by se vedle takových legend, jako Cliff Thorburn, Stephen Hendry a Paul Hunter, neboť by se stal čtvrtým hráčem historie, který dokázal dobýt Masters dva roky po sobě.

Mark Selby na turnaji Mastersfoto: e-snooker.cz

"Myslel jsem si, že to zvládnu dotáhnout na 9-9 a vynutit si rozhodující frame, byl jsem tak blízko, ale nepodařilo se to," řekl Selby, který se v březnu představí i českým snookerovým fanouškům na pražské exhibici Bitva králů.

"Do letošního ročníku Masters jsem startoval pod šíleným tlakem, protože to bylo poprvé, co jsem byl v pozici obhajujícího šampióna. K zisku trofeje mi chyběl jen maličký krůček a mohl jsem tak vytvořit i trochu historie. Jistě bude ale i další příležitost."

Reklama