Hlavní obsah

Prostějovské volejbalistky přejely v LM Murcii a jsou třetí ve skupině

PROSTĚJOV

Prostějovské volejbalistky porazily v závěrečném utkání základní skupiny A Ligy mistryň španělskou Murcii 25:23, 25:12 a 25:16. Jasnou výhrou si prostějovské hráčky zajistily třetí místo v tabulce, které by jim s velkou pravděpodobností mělo zaručit postup do play-off, musí se však ohlížet na další zápasy. Murcia skončila v tabulce bez výhry poslední.

Článek

Španělský celek nastoupil v Prostějově s hodně oslabenou sestavou a pouze s jednou hráčkou na střídání. Po prvním vyrovnaném setu, o jehož vítězi rozhodly prostějovské volejbalistky až v koncovce, hostující hráčky totálně odešly a domácí jasně diktovaly zápasu tempo.

Druhé dějství patřilo jednoznačně domácímu celku, který se za devatenáct minut radoval z výhry 25:12. Podobný vývoj měl i třetí a zároveň poslední set. Kvalitní útok s dobrou obranou zajistil Prostějovu výhru 25:16 a dva body ve skupině A.

"Bylo to trochu v křeči, hrály jsme nepozorně a měly jsme problémy na příjmu. Pak jsme si oddychly a šlo to samo. Soupeř přijel prakticky s dorostenkami, měli to těžké," všimla si česká volejbalistka roku a opora domácího celku Milada Spalová.

"Odehráli jsme nejjednoduší zápas v Lize mistryň. Kromě nervózního prvního setu jsme zápas zvládli. Věřím, že tři výhry budou na postup stačit," myslí si kouč Prostějova Miroslav Čada.

Prostějov má velkou šanci, že bude jedním ze dvou až tří celků, které postoupí do play-off ze třetích míst pěti základních skupin.

Volejbalová Liga mistryň:
VK Prostějov - CAV Murcia 2005 3:0 (23, 12, 16).
Rozhodčí: Barnsdorf (Něm.), Piasecki (Bul.). Čas: 60 min. Diváci: 1600.
Sestava Prostějova: Jelínková, Pušenková, Thomasová, Soaresová, Spalová, Bramborová, libero Tomanová - Wittocková. Trenér: Čada.
Sestava Murcie: Barriová, Revillaová, Riverová, Topičová, Messeguerová, Marrerová, libero Castaňová - Espinasová. Trenér: Garcia.
Dynamo Moskva - Rijeka 3:0 (21, 11, 15).
Tabulka skupiny A:
1.Dynamo Moskva66018:112
2.Rijeka63311:109
3.Prostějov63311:139
4.Murcia6082:186

Reklama

Související témata: