Hlavní obsah

Nymburk i s náhradníky snadno porazil v NBL Liberec

Basketbalisté Nymburka bez problémů porazili v páteční předehrávce 24. kola NBL Liberec 88:62. Hosté poprvé v sezóně neinkasovali od suveréna soutěže 100 bodů a ve třetím vzájemném utkání uhráli po předchozích zhruba čtyřicetibodových debaklech zatím nejpřijatelnější výsledek. Byl to ale také důsledek toho, že nymburský kouč Muli Katzurin nechal hlavní opory hodně odpočívat.

Článek

"Jsem rád, že jsem mohl dát příležitost i hráčům, kteří tolik minut nedostávají, jako třeba Aleš Chán nebo Pavel Slezák. Odvděčili se dobře odvedenou prací," uvedl Katzurin. "Dobře jsme bránili. Pochvalu si zaslouží Michal Křemen za dobrou obranu Hamptona, který je lídrem v tabulce ligových střelců," dodal.

Liberecký kouč Jan Slowiak konstatoval, že jeho tým se na každý koš na rozdíl od soupeře nadřel. "Hodně nás limitovalo, že v důležitých okamžicích, kdy jsme se dostali na menší bodový rozdíl, jsme promarnili střelecké pozice, nedali trestné hody nebo ztratili míč," řekl.

Liga basketbalistů - 24. kolo:
Nymburk - Liberec 88:62 (45:32).
Nejvíce bodů: Křemen 18, Chán 14, Slezák 13, Sokolovský 10 - Meno 19, Hampton 14, Landa 10. Rozhodčí: Paulík, Macela, Matějek. Trestné hody: 21/15 - 28/15. Fauly: 24:22. Trojky: 3:5. Diváci: 350. Nejlepší hráč: Křemen.

Reklama

Související témata: