Hlavní obsah

Allen prodloužil trojkou v závěru vítěznou sérii Bostonu v NBA

NEW YORK

Basketbalisté Bostonu prodloužili díky trojce Raye Allena v poslední sekundě svou vítěznou sérii v NBA. Úřadující šampióni vyhráli v úterý 100:99 ve Filadelfii a připsali si dvanáctý úspěch za sebou.

Článek

Domácí Sixers přitom byli vítězství nad favoritem hodně blízko. Celou čtvrtou čtvrtinu měli navrch a 6,8 sekundy před čtvrtou sirénou se díky dvoubodovému koši Andreho Iguodaly dostali do vedení 99:97.

Závěrečnou akci však sehráli Celtics mistrovsky. Autor 29 bodů Paul Pierce na sebe driblinkem strhl pozornost, počkal, až se Allen dostane na své místo do rohu k zadní čáře a pak přesnou přihrávkou svého volného spoluhráče našel. Pro jednoho z nejlepších "trojkařů" historie NBA nebyl problém proměnit vítězný koš, po němž se časomíra zastavila 0,5 sekundy před koncem.

"Věděl jsem, že se musím dostat na svou pozici. Pierce mi skvěle přihrál," uvedl hrdina zápasu, jenž půl minuty předtím proměnil jiný důležitý trojkový pokus.

Nejlepší tým soutěže Boston si připsal dvanácté vítězství i přesto, že znovu postrádal třetího člena hvězdné trojky Kevina Garnetta, jehož skolila chřipka. "Měli jsme ten zápas vyhrát a prohráli jsme ho. Neměli jednoho ze svých (budoucích) členů Síně slávy, takže pro nás neexistuje žádná omluva," řekl Iguodala.

Třiadvacátou domácí výhru za sebou si připsali basketbalisté Clevelandu díky vítězství 101:83 nad Torontem. Třiatřiceti body k němu přispěl LeBron James, jenž se jako nejmladší hráč historie přehoupl přes 12.000 nastřílených bodů. Ve věku 24 let a 35 dnů toho dosáhl zhruba o rok a půl rychleji než kanonýr Los Angeles Lakers Kobe Bryant. "A bude ještě lepší, to je na tom to děsivé," uvedl na adresu své největší hvězdy trenér Cavaliers Mike Brown.

NBA:
Cleveland - Toronto 101:83, Denver - San Antonio 104:96, Houston - Chicago 107:100, Indiana - Minnesota 111:116, New Jersey - Milwaukee 99:85, Philadelphia - Boston 99:100.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články