Hlavní obsah

Sluková s Hermannovou po týdnu vyhrály i na písku v Praze

Plážové volejbalistky Markéta Nausch Sluková s Barborou Hermannovou vyhrály i druhý turnaj nového domácího seriálu Tipsport Beach Series. Týden po Litoměřicích nenašly přemožitelky ani na pražském Strahově, kde jediný set ztratily až ve finále, v němž porazily Marii Sáru Štochlovou a Martinu Maixnerovou 21:16, 14:21 a 15:11.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Beachvolejbalistky Markéta Nausch Sluková (vlevo) a Barbora Hermannová.

Článek

"První kola jsme do toho našláply agresivně a nedaly jsme si žádný oddychový čas v těch zápasech, vzaly jsme to zostra od začátku až do konce," komentovala Hermannová hladký průběh turnaje v nahrávce pro média.

"Ve finálovém zápase holky hrály moc hezky, odvážně proti nám a pěkně nás ve druhém setu zatlačily. Je pozitivní, že jsme si zahrály i tie-break, že nás holky potrápily a že jsme byly schopné to dotáhnout do vítězného konce," konstatovala Hermannová.

V Praze neuspěly spolufavorizované Michaela Kubíčková a Michala Kvapilová, které nenavázaly na finálovou účast z Litoměřic. Po dvousetové osmifinálové prohře se Štochlovou a Maixnerovou se musel druhý nasazený pár spokojit s děleným devátým místem.

"To byl asi jediný rozdíl proti turnaji před týdnem. Nahrálo nám, že se už v sobotu vyřadily Míša Kvapilová s Kubíčkovou a odpadl nám tak jeden silný soupeř. Musely jsme si hrábnout, ale sehranost už byla větší než na prvním turnaji," dodala s tím, že samozřejmě je ještě třeba některé věci vypilovat.

O jednu příčku oproti předchozímu turnaji si polepšily Martina Williamsová se Sárou Olivovou, protože tentokrát zvládly duel o třetí místo. Porazily v něm ve dvou setech překvapení turnaje Štěpánku Šťastnou a Markétu Starou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Beachvolejbalistka Sára Olivová na kurtech na Pankráci.

Pětidílný seriál bude pokračovat za týden v Nymburce, další díl bude hostit Chodov u Karlových Varů a vyvrcholí na Strahově.

Turnaj Tipsport Beach Series v plážovém volejbalu žen v Praze:
Finále
Nausch Sluková, Hermannová (1) - Štochlová, Maixnerová (4) 2:1 (16, -14, 11)
o 3. místo
Williamsová, Olivová (3) - Šťastná, Stará (22) 2:0 (16, 15),
semifinále:
Nausch Sluková, Hermannová - Šťastná, Stará 2:0 (9, 11)
Štochlová, Maixnerová - Williamsová, Olivová 2:1 (17, -15, 8)

Reklama