Hlavní obsah

Basketbalistky Trutnova obhájily ligový bronz

BRNO

Basketbalistky Trutnova zvítězily ve druhém duelu o třetí místo v Brně nad Valosunem 82:73 a sérii vyhrály 2:0 na zápasy. O úspěšné obhajobě bronzových medailí ve středu Východočešky rozhodly hned v úvodní čtvrtině, ve které získaly desetibodový náskok.

Článek

Brňankám chybělo v úvodním poločase více klidu nejen v kombinačních akcích a s výjimkou Millerové a Vlkové také při střelbě. Trutnov lépe bránil a v útoku hrál nápaditěji, střelecky se dařilo rozehrávačce Mišurové. Po změně stran sice na chvíli Brňanky snížily na rozdíl pouhých tří bodů, jenže chybami pak samy nabídly soupeřkám znovu náskok. V závěru už takticky lépe hrající Trutnov jen kontroloval cestu k vítězství.

"V začátku zápasu byly naše hráčky zřejmě až příliš přemotivované, což vedlo k nervozitě a spoustě chyb. Po celý zápas jsme ani jednou nevedli, a když se nám naskytla po změně stran možnost ke zvratu, tak jsme ji zbytečně promarnili. Trutnov má zkušenější tým a musím přiznat, že vyhrál zaslouženě," uvedl po utkání brněnský trenér Zdeněk Hummel.

Trutnovský kouč Martin Petrovický zářil spokojeností. "Podařilo se nám splnit cíl, kterým byl při kvalitách Gambrinusu a USK zisk třetího místa. Série s Valosunem byla vyrovnaná a dramatická. Zvládli jsme ji ale lépe, hráli přesněji a možná měli i více štěstí," řekl.

Basketbalová liga žen - o 3. místo, druhý zápas:
Valosun Brno - Kara Trutnov 73:82 (18:28, 40:45, 56:67)
Nejvíce bodů: Millerová 24, Vlková 19, Zrůstová 10 - Mišurová 26, Štěpánová 19, Šnajdrová 12, Hartigová 10. Rozhodčí: Holubek, Komprs. Trestné hody: 21/13 - 24/17. Fauly: 25:17. Trojky: 6:5. Diváci: 400. Konečný stav série: 0:2.

Reklama

Související témata: