Hlavní obsah

Hráč amerického fotbalu Bencalík tragicky zahynul

Český sportovní svět zasáhla smutná zpráva. Hráč amerického fotbalu, člen kádru a manažer Prague Lions Lukáš Bencalík o víkendu tragicky zahynul. Klub o tom informoval prostřednictvím facebookového profilu. Podle dostupných informací jednatřicetiletý sportovec v sobotu ráno nezvládl řízení ve vysoké rychlosti v pražské Novovysočanské ulici a narazil do sloupu u čerpací stanice. Svým zraněním na místě podlehl.

Foto: Sport.cz

Hráč pražských Lions Lukáš Bencalík (uprostřed) tragicky zahynul.

Článek

K tragické nehodě došlo ve 4:30 ráno. Podle neověřených informací se Bencalíkovo auto řítilo pražskou ulicí rychlostí až 200 kilometrů za hodinu. Na místě tragédie zasahovali hasiči, kteří se hráče a manažera Pražských Lions snažili vyprostit ze zdemolovaného vozu. Bencalíkovi už ale nebylo pomoci, byl mrtvý na místě.

Podle mluvčího pražské policie Jana Daňka policie zjišťuje příčiny nehody. Nařízená pitva má ukázat, jestli sportovec neřídil pod vlivem alkoholu a návykových látek.

„Prague Lions zasáhla o víkendu smutná zpráva. Po tragické nehodě nás opustil člen naší rodiny, Lukáš Bencalík. Vyjadřujeme upřímnou soustrast rodině a blízkým Lukáše. Luky, děkujeme za vše, co si udělal pro Lions, budeme se snažit naplnit tvé sny," uveřejnil klub Lions ve středu zdrcující zprávu.

Bencalík loni v červnu klub dotáhl po třináctiletém čekání k historickému triumfu, když Lions zvítězili v Czech Bowlu.

Reklama