Hlavní obsah

Boston prohrává s Orlandem 1:2 na zápasy, Lakers vedou

ORLANDO

Obhájci titulu v basketbalové NBA Boston Celtics se v play-off nadále trápí, v pátek podlehli na palubovce Orlanda 96:117 a v sérii druhého kola prohrávají 1:2 na zápasy. Naopak loňští finalisté Los Angeles Lakers dokázali zvítězit v prvním utkání v Houstonu 108:94 a vedou 2:1.

Článek

Orlando se znovu opíralo o skvělý výkon Dwighta Howarda, jenž byl v týdnu vyhlášen nejlépe bránícím hráčem ligy. "Výborně bránil celý tým. U mě to začíná, já to musím plnit každý večer, pokud chceme uspět," řekl Howard, jenž k 17 bodům přidal 14 doskoků a pět zblokovaných míčů.

Střelecky táhli floridské mužstvo Rashard Lewis s 28 body a Hedo Turkoglu, jenž dal 24 bodů. Orlandu chyběl rozehrávač Rafer Alston, jenž dostal disciplinární trest za to, že ve druhém zápase s Bostonem udeřil do zad Eddieho House. Anthony Johnson, který ho zastoupil, nastřílel 13 bodů.

Lakers táhl Bryant

Bostonský kanonýr Paul Pierce dal 27 bodů, ale jeho spoluhráči za ním výrazně zaostali.

V dresu Lakers se dařilo Kobemu Bryantovi, který přispěl k výhře nad Houstonem 33 body. Na konci třetí čtvrtiny se blýskl podobně jako den předtím LeBron James z Clevelandu střelou daleko za tříbodovým územím, kterou zvýšil na 74:62. Parádním košem umlčel halu, která bučela při každém jeho kontaktu s míčem, a vysloužil si nadšené gratulace od spoluhráčů. "Po něčem takovém se do čtvrté čtvrtiny nastupuje prima. Dobrý konec jedné části a dobrý začátek další," liboval si Bryant.

Lakers chyběl Derek Fisher, který byl potrestán za rozmíšku s Luisem Scolou, ale dobře ho zastoupil Jordan Farmer, jenž dal 12 bodů a zaznamenal sedm asistencí.

Nejlepším střelcem Houstonu byl s 25 body Ron Artest, který však stejně jako v minulém utkání zápas nedohrál po faulu na Paua Gasola 43 sekund před koncem. Domácí v závěru postrádali i Jao Minga kvůli poranění ruky. Čínský pivot předtím nasbíral 19 bodů a 14 doskoků.

2. kolo play-off NBA:
Východní konference - 3. zápas:
Orlando - Boston 117:96, stav série 2:1.
Západní konference - 3. zápas:
Houston - LA Lakers 94:108, stav série 1:2.

Reklama