Hlavní obsah

Na indiánské čelenky zapomeňte! vzkázal klub vlastním fanouškům

Kansas City/Praha

Americký klub NFL Kansas City Chiefs od nové sezony zakázal fanouškům vstupovat na Arrowhead Stadium v přestrojení za indiány, diváci tak nově nesmějí v ochozech nosit indiánské čelenky. Příznivci úřadujících mistrů nejslavnější ligy amerického fotbalu se do hlediště nepodívají ani s pomalovanými obličeji, které by připomínaly ceremoniální zvyky původních amerických obyvatel.

Foto: Profimedia.cz

Fanoušci Kansasu City se v indiánských převlecích na Arrowhead Stadium už nedostanou.

Článek

Očista v NFL nekončí. Kansas City Chiefs svým příznivcům zakázal vstup na stadion v indiánských čelenkách a se zabarvenými obličeji. Podle vyjádření klubu se jedná o ústupek dlouhodobé kritice mířící na využívání indiánských symbolů sportovními organizacemi.

Klub ve svém prohlášení uvedl, že svůj krok konzultoval se zástupci kmenů původních amerických obyvatel. Má jít o výsledek šestileté diskuze týkající se využívání indiánských symbolů celky NFL.

V minulém měsíci jiný tým Washington Redskins pod tlakem části americké veřejnost vypustil ze svého jména odkaz na původní obyvatelstvo. Nově si tedy fanoušci musejí zvykat na prozatímní název Washington Football Team.

Reklama

Související témata: