Hlavní obsah

Lídr Východní konference NBA Boston prohrál překvapivě s Clippers

Nejlepší tým Východní konference basketbalové NBA Boston Celtics utrpěl šestou porážku v sezoně, když na palubovce Los Angeles Clippers prohrál 90:92. Zaváhání naopak nepřipustil Cleveland, jenž rozstřílel Houston 108:83.

Článek

Hráči Celtics se mohli dotáhnout na vedoucí tým celé soutěže Los Angeles Lakers, závěr zápasu v Kalifornii jim ale vůbec nevyšel. V posledních třech minutách zaznamenali hosté pouze dva body, klíčové byly především dva neproměněné trestné hody Rajona Ronda. Clippers si sekundu před koncem za vyrovnaného stavu 90:90 vzali oddechový čas a se závěrečnou sirénou rozhodli košem Barona Davise. Boston přišel o devítizápasovou šňůru výher z hřišť soupeřů.

Cleveland se proti Houstonu pomaleji rozehrával a musel stahovat dvanáctibodovou ztrátu. Ve druhém poločase už ale na hřišti bylo prakticky jediné mužstvo. LeBron James se pod jasnou výhru podepsal 29 body, o devět méně přidal Mo Williams.

Skvělého střelce Carmela Anthonyho ubránili basketbalisté Dallasu, kteří díky tomu zdolali Denver 104:96. Anthony zaznamenal jen 16 bodů, což je polovina jeho průměrného výkonu. Hostující Dallas využil na palubovce jen osm hráčů. Přes desetibodovou hranici se dostali všichni s výjimkou Jasona Kidda, jenž svým spoluhráčům asistencemi připravil devět košů.

Výsledky NBA:
Cleveland - Houston 108:83, Denver - Dallas 96:104, LA Clippers - Boston 92:90, Miami - Indiana 114:80, New York - San Antonio 88:95, Toronto - Detroit 102:95.

Reklama