Hlavní obsah

Kubíčková s Kvapilovou si na ME zahrají ve skupině s Ludwigovou

Lucemburk

Tři české páry si zahrají mistrovství Evropy v plážovém volejbalu, které se uskuteční v lotyšské Jurmale 16. až 20. září. Dvojnásobné medailisty z kontinentálního šampionátu Barbora Hermannová a Markéta Nausch Sluková jsou šesté nasazené a dnešní los je poslal do skupiny F. Na pláži Majori se představí rovněž Michaela Kubíčková s Michalou Kvapilovou a Ondřej Perušič a David Schweiner.

Foto: Václav Kohelka

Díky dvěma titulům z posledních turnajů se Michaela Kubíčková s Michalou Kvapilovou staly královnami Beach Series.

Článek

Vicemistryně Evropy z roku 2016 a bronzové o dva roky později Hermannová s Nausch Slukovou mají ve skupině nebezpečný italský pár Marta Menegattiová, Viktoria Orsiová Tothová, který porazily minulý týden na turnaji Světového okruhu v Rakousku. Dále si zahrají s Francouzkami Alexandrou Jupiterovou, Aline Chamereauovou a s domácí dvojicí Anete Namikeová, Varvara Brailková.

"Italky jsou výborné. Tam je to padesát na padesát, komu se zápas víc vydaří. Proti Francouzkám bychom měly být favoritkami, ale holky mají výborného brazilského trenéra, směřují k olympiádě v Paříži a každý rok mají veliký progres. Lotyšky neznáme. Měly bychom je určitě porazit, pokud chceme pomýšlet aspoň na play off," řekla Nausch Sluková v nahrávce pro média.

Foto: Ivana Roháčková

Michaela Kubíčková (vpředu) a Michala Kvapilová v akci na Strahově.

Kubíčková s Kvapilovou se ocitly ve skupině B s německou legendou Laurou Ludwigovou, která je čtyřnásobnou mistryní Evropy. Čtyřiatřicetiletá olympijská vítězka z Ria 2016 zkusí na ME poprvé uspět v páru s Margaretou Kozuchovou. Skupinu doplňují Rusky Jevgenija Ukolovová a Jekatěrina Birlovová a na divokou kartu hrající Lotyšky Marta Ozolinová, Luize Skrastinová.

"Skupina nám přijde jako jedna z těžších, ale líbí se nám a už se na zápasy těšíme," uvedla pro ČTK Kvapilová. "Hlavně Němky budou určitě těžkým soupeřem, ale víme, že jdou stejně jako Rusky porazit. O domácích toho tolik nevíme, ale těšíme se třeba i na to, že si zahrajeme hned od začátku na centrkurtu."

Perušič se Schweinerem se utkají s německou dvojicí Nils Ehlers, Lars Flüggen, s Rakušany Moritzem Pristauzem a Julianem Hörlem a s Hendrikem Nikolaiem Molem a Mathiasem Berntsenem z Norska.

Ve hře budou odměny v celkové výši 100.000 eur (2,6 milionu korun), ale také body do žebříčku, který slouží jako kritérium v olympijské kvalifikaci.

Šampionát se měl hrát v Nizozemsku, ale tamní pořadatelé se organizace vzdali. Jurmala bude dějištěm podruhé, v roce 2017 se zde radoval český pár Kristýna Hoidarová Kolocová, Kvapilová ze stříbrných medailí.

Evropskými šampionkami se z českých hráček staly Eva Ryšavá (dříve Celbová) se Soňou Novákovou (Dosoudilovou), které získaly zlato v letech 1996 a 1998. Mezi muži vyhráli Marek Pakosta s Michalem Palinkem v roce 1996.

Reklama