Hlavní obsah

Házenkáři neměli den a ve Zlíně podlehli o pět gólů Rakousku

Českým házenkářům druhé vystoupení na turnaji O pohár České televize nevyšlo. Po rozháraném výkonu a řadě chyb podlehli ve Zlíně Rakousku 26:31, což znamená, že po dvou hracích dnech se všichni účastníci turnaje srovnali na stejném počtu bodů a o celkovém vítězi tak rozhodnou závěrečné sobotní zápasy. Češi se utkají s Ruskem, které dnes výrazně o deset gólů prohrálo se Slovinskem.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Český házenkář Zdráhala (ilustrační foto)

Článek

Výkon českých barev protkaly technické chyby, nepřesnosti i chabá ofenziva. I když hosté už po několika minutách přišli na půlhodinu o svou největší hvězdu Szilagyiho, který odstoupil po úderu do obličeje, diktovali tempo a v průběhu prvního poločasu vedli až o tři branky.

Výběr trenéra Martina Liptáka, který v rakouské lize působí, stejně jako proti Slovincům potkal dlouhý střelecký výpadek. Mezi pátým a šestým gólem bylo takřka devět minut prázdno. Hlavně kvůli zbrklé palbě ze střední vzdálenosti, ale také výborným zákrokům Marinoviče, který v rakouské bráně hravě chytal sedmičky i náskoky z brankoviště.

Češi se probudili na konci poločasu. Šňůrou tří gólů vynulovali rakouské vedení, ale byl to jen záblesk a v nástupu do druhé půle dali náskok znovu všanc. Domácí táhla ke dnu bídná koncovka, další nevynucené chyby v útoku, pod které se výrazně podepsala i nesehranost.

Navzdory snaze Liptákův celek na protivníka neměl. Konsolidovanější soupeř, který na rozdíl od české reprezentace na turnaj přivezl takřka nejsilnější možnou sestavu se všemi oporami z nedávného mistrovství Evropy, měl ucelenější obranu i vypilovanější útok.

K rozhodujícímu trháku nasadili Rakušané v závěrečné čtvrthodině. Čtyřmi brankami za sebou odskočili na 22:17 a výrazný náskok už nepustili z rukou.

Turnaj házenkářů O pohár České televize:
Česko - Rakousko 26:31 (11:11)
Branky: Filip 6, Zdráhala 4/2, Šik, Hrstka a Berka po 3, Mičkal a Motl po 2, Stehlík 1 - Posch 7, Ziura 5, Günther, Szilagyi a Mayer po 3, Weber 3/2, Wagersreiter a Vizvary po 2. Rozhodčí: Sivák, Dvorský (oba SR). Vyloučení: 7:8. Sedmimetrové hody: 5/2 - 4/3. Diváci: 1200.

Reklama

Související témata: